Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
Piața Țărănească 15-17 mai 2015
În luna lui Florar vă așteptăm la o nouă ediție a Pieței Țăranești și Meșter(Ești)! din 15 până în 17 mai 2015, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român. Târgul va fi deschis vizitatorilor vineri, 15 mai și duminică, 18 mai, între orele 10 și 18, iar sambătă, 17 mai, între orele 10 și 24. Intrarea este liberă. Vor fi prezenți meșteri și artizani, creatori și mici producători, colecționari și pasionați de antichități.
Veți putea degusta produse preparate după rețete tradiționale din toate zonele țării: preparate românești la ceaun și pe grătar, afumături din Banat, brânzeturi argeșene, siropuri, dulcețuri și zacuști muntenești și mureșene, poame, mere și gutui, horincă din Satu Mare și vinuri de la Panciu, babic tătăresc din Dobrogea, magiun de Topoloveni și produsele Topoloveana fără zahăr adăugat.
Dulciuri: baclavale, sarailii, plăcinte fel de fel, nugat și halviță, doboș, cafea la nisip, miere și dulceturi, kürtős kalács, turtă dulce și prăjituri tradiționale, înghețată de casă la butoi, cornete boierești și tarte fine de la Târgul Domnesc.
Curtea va fi plină cu olari, tesătoare, fierari, cioplitori, lingurari, iconari, dar și încondeietoare, cusătorese, împletitoare din toate zonele țării, tineri artiști creatori de podoabe și jucării, dar și colecționari de antichități țărănești și nu numai .
Vă așteptăm la întâlnire cu meșterii sâmbătă, între orele 18 și 20, în curtea interioară astfel:
Țesătoare: Cristina Niculescu din Stoeneşti, județul Vâlcea
Olar: roata olarului – Molnoș Josef din Corund, județul Harghita
Cioplitori în lemn: Vița și Iordan Lepădatu, din Băbeni, județul Valcea
Iconari: Cantaragiu Florian din Moara Vlăsiei – icoane pe lemn și Oana Musceleanu din Craiova, județul Dolj – icoane tradiționale pe sticlă
Încondeietoare: Filoteea Drajmici din satul Paltinul, comuna Vatra Moldovitei, jud. Suceava
Pot fi vizitate expozițiile muzeului astfel :
Expoziţia permanentă va fi deschisă între orele 18 – 21
Expoziţiile temporare vor fi deschise între orele 18 – 24
Detalii:
Corina Berariu - Tactic Events
Tel: 0735 441 304
Fax: 031 424 34 88
office@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca
înapoi la pagina principală