Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piață țărănească de primăvară
Piaţa Ţărănească şi Meșter(Ești)! vă invită în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 11 până în 13 martie 2016, între orele 10 și 18, la Târgul de primăvară.

Aşa cum cere tradiţia la Piaţa Țărănească, toate se iau pe degustate, iar cei mai priceputi meşteri şi artizani din toate zonele țării vor fi prezenţi cu obiecte felurite.

Producătorii vă așteaptă cu: siropuri de la Poiana Fermecată, suc de mere, dulceţuri, salate, murături şi zacuşti de toate felurile preparate după reţete cu tradiţie din Dâmbovița, specialități Din Grădina Cucoanei, prăjituri de la Brăila, mere de la Voinești și de pe Dealurile Uilei, turtă dulce şi covrigi din Pitești, Plăcinte Domnești și plăcinte moldovenești, aliverci și poale-n brâu, prăjituri tradiționale din Maramureş, miere şi produse apicole, verdețuri de sezon, baclava şi cafea la nisip.

Pentru gurmanzi avem afumături tradiţionale din Maramureș și Argeş, brânzeturi, caşuri şi caşcavaluri argeşene, pastramă şi cârnaţi, vin de Panciu și țuică de Cuca, dar și noutăți de la Topoloveni: magiun de dovleac Topoloveni și dulceață de lavandă Topoloveana. Terasa tradițională are meniuri la ceaun: borș de pește, papricaș de pui, sarmale și fel de fel de bunătăți.

Meșteșugari şi tineri artişti din toată ţara vor fi prezenţi cu: icoane, ceramică, păpuşi, pănuşă, lemn, cojoace şi papuci, bijuterie tradiţională şi handmade, săpunuri de casă, ii şi straie ţărăneşti, feţe de masă, ştergare şi fel de fel de ţesături, sticlă, lână împâslită, tablouri, pernuţe din lavandă, decorațiuni din piele, stică și metal. Colecţionarii sunt prezenţi cu mobilier vechi, obiecte din gospodaria ţărănească, țesături, costume vechi, carte veche, porţelan și multe alte obiecte.
Vă aşteptăm de vineri până duminică, între orele 10 și 18, să târguiţi la Piaţa Ţărănească de Primăvară, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea este liberă!
Organizator: Tactic Events
Corina Berariu
Tel: 0735 44 13 04
E-mail: office@tacticevents.ro

 


înapoi la pagina principală
 
inchis