Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti) !
În luna lui Florar vă aşteptăm la o nouă ediţie a Pieţei Ţărăneşti şi Meşter(Eşti)! din 16 până în 18 mai 2014, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Târgul va fi deschis vizitatorilor vineri, 16 mai, şi duminică, 18 mai, între orele 10.00 si 18.00, iar sâmbătă, 17 mai 2014, între orele 10.00 și 24.00.

Intrarea este liberă!

Vor fi prezenţi meşteri şi artizani, creatori şi mici producători.

La terasă puteţi degusta bunătăţi din Armenia: zhazhic (brânză de vaci cu verdeaţă şi usturoi), miel cu fasole verde la ceaun, Khorovats (frigăruie din carne de pasare si oaie) - produs emblematic pentru cultura gastronomică armeană, Yershig (cârnaţi picanţi)cu salată de fasole cu usturoi şi nelipsitul peşte din bucătăria tradiţională - păstrăv la grătar asezonat cu mujdei lamă.

De dulce: baclavale, sarailii, plăcinte fel de fel, rahat, nugat şi halviţa, cafea la nisip, miere şi dulceţuri, kurtos kalacs, turtă dulce şi prăjituri tradiţionale

Demonstraţiile de meştesuguri tradiţionale vor avea loc sâmbătă, între orele 18.00 și 20.00, în curtea interioară astfel:
Ţesătoare: război de ţesut - Cristina Niculescu din jud. Vâlcea
Olărit: roata olarului - Mischiu Constantin din Horezu
Cioplitoare în lemn: Stan Costică din Băbeni, jud. Vâlcea
Pictură pe sticlă - icoane tradiţionale : Radu Dincă din Bucureşti
Încondeietoare: Filoteea Drăjmici din satul Paltinul, comuna Vatra Moldoviţei, jud. Suceava

Detalii:
Corina Berariu - Tactic Events
Tel: 0735 441 304
Fax: 031 424 34 88
office@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca


înapoi la pagina principală
 
inchis