Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!
14-16 iunie 2013
În perioada 14-16 iunie 2013, între orele 10 și 18, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, e din nou Piața Țărănească, cu târgoveți și artizani, dulciuri și podoabe, obiecte vechi și ateliere de creativitate pentru copii mai mari sau mai mici.

Intrarea este liberă.

Vor fi prezenți, cu multe și felutrite meștereli: iconari, cioplitori în lemn, țesătoare, ceramiști, tineri artizani handmade, cusătorese, împletitoare, negustori de antichități țăranești și nu numai.
Se pot târgui ca-n târgurile țărănești de odinioară: prăjituri tradiționale, miere ecologică și produse apicole din Maramureș, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, plăcinte întinse de Turnu, halviță și ciocolată de casă din Banat, brânzeturi, cașuri, cașcavele, dulcețuri, siropuri și zacuști tradiționale din Argeș și Bran Moeciu, kürtős kalács din secuime, turtă dulce și covrigi de la Pitești și alte bunătăți. La fața locului, pentru pofticioși, preparatele românești la ceaun se servesc cu lipie dâmbovițeană.

Copiii începând cu vârsta de 4 ani, împreună cu prieteni, părinți și bunici sunt așteptați să participe la diverse ateliere de creativitate :
1. Pictură pe linguri de lemn și păpuși, coordonator Sforicica - Daniela Iacob. 20 lei.
2. Pictură icoane pe sticlă – coordonator Radu Dincă. 40 lei.
3. Costumul popular – personaje din Basme Populare: Prâslea cel Voinic și merele de aur și Harap Alb: coordonator Arta Sapientia – Cristina Vasilescu. 20 lei.
4. Tehnica Șervețelului și Quilling: coordonator Deco Craft – Maria Păun. 20 lei.
5. Dezvoltare Personală prin modelaj – TALISMANUL VRĂJIT: coordonator Mioara Trandafir. 20 lei.
6. Aceesorii handmade pentru fetițe, mămici și bunici - Rodica Andreescu. 25 lei.
Și Cleștișorul Vesel – pictura pe lemn – coordonator Mirela Goldic. 15 lei.

Atelierele meșteșugăreși sunt dedicate copiilor mai mari sau mai mici, începand cu vârsta de 4 ani. În cadrul acestor ateliere, copiii vor învăța să picteze pe sticlă, pe lemn, vor coase, vor croi, vor inova, vor modela, vor povesti, vor interpreta personaje, vor redescoperii lumea poveștilor și a personajelor, vor realiza jucându-se cadouri pentru cei dragi sau obiecte de decor vesele, așa cum copilăria este!
Mai multe detalii despre ateliere pe: https://www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti

Atelierele se vor desfășura sâmbătă, 15 iunie și duminica 16 iunie, intre orele 10.00 – 12.00 și 15.00- 17.00. Înscrierile se fac la fața locului.
Programul de vizitare este de vineri pana duminică, între orele 10.00 și 18.00.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis