Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)! 15 - 17 noiembrie 2013
Piaţa Ţărănească adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi. Îi veţi găsi de vineri pană duminică, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, între orele 10.00 - 18.00.

Intrarea este liberă.


Coşurile şi vitrinele vor fi încărcate de: brânzeturi, caşuri şi caşcavele, pastramă simplă sau afumată, la sare sau cu baiţuri naturale, preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capră, zacuşti de toate felurile: de vinete, de ghebe şi alte conservăraie de casă de sezon, gemuri şi dulcețuri bucovinene şi maramureșene, siropuri naturale de muguri de brad, merișoare, din diferite fructe de pădure, sucuri naturale de mere, miere, vin şi palincă, ţuică, ceaiuri, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, legume de sezon din gospodării ţărănesti.

Va puteți indulci cu: turtă dulce şi covrigi de Pitești, ciocolată de casă, fondante şi halviţă de la Arad, dulciuri turceşti, kürtős kalács, prăjituri de casă din Muntenia, Maramureș şi Bucovina, Cozonac Bujor, Cozonac Domnesc . Mai poftiţi la grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe şi alte bunătăţi, pregătite sub ochii voştri de gospodinele de la Târgovişte.
Nu vor lipsi meșteşugarii care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătării de gospodine, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte împletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană şi alte obiecte meșterite cu drag şi pricepere, icoane pe lemn şi pe sticlă, ţesături tradiţionale din diferite zone etnologice, podoabe, jucării de lemn, casete din lemn, bijuterii handmade şi obiecte de colecţie.

La Piaţa Ţaranească totul se ia pe degustate!
Între 15 şi 17 noiembrie , de la 10:00 până la orele 18:00, la MNȚR.

Pentru detalii suplimentare:
Corina Berariu –Event Manager
0744 86 00 82
office@tacticevents.ro
 


înapoi la pagina principală
 
inchis