Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!
3-5 septembrie 2021
Asociația Urban Events organizează Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)! în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din 3 până în 5 septembrie 2021. Programul este între orele 10.00 şi 19.00, iar intrarea este liberă.
 

Zeci de producători, meșteri populari, artizani și colecționari din toate zonele țării aduc cu ei toate cele bune ale toamnei, comori din lăzile de zestre și obiecte lucrate manual.

Aşa cum cere tradiţia la Piaţa Tărănească, toate se iau pe degustate. Veți putea târgui fructe și legume de sezon, conserve de toamnă, miere și produse apicole, pălincă și țuică, sirop de cătină și limonadă, must proaspăt de la mustăria tradițională, brânzeturi, prăjituri de casă și fel de fel de preparate gustoase, pregătite la fața locului.

Nu lipsesc colecționarii de antichități care vă vor purta cu poveștile și obicetele lor în timpuri de demult. Aduc cu ei obiecte din casele țărănești și de oraș: mobilier vechi, obiecte din gospodaria ţărănească, țesături, costume vechi, carte veche, porţelan, artă sacră, lăzi de zestre, cufere, instrumente muzicale, alămuri, tablouri și multe altele.

Meșteșugari şi tineri artişti din toată ţara vor fi prezenţi cu: icoane, ceramică, păpuşi, vitralii, lemn, cojoace şi papuci, bijuterie tradiţională şi handmade, săpunuri de casă, ii şi straie ţărăneşti, feţe de masă, ştergare şi fel de fel de ţesături, sticlă, artă sacră, decorațiuni din piele, sticlă și metal, marochinărie, daruri numai potrivite pentru cei dragi.

Va rugăm să manifestați responsabiliate față de voi și cei din jurul vostru, respectați distanțarea socială! Condițiile de vizitare sunt afișate în cadrul târgului.

Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: corina@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca

 

   
înapoi la pagina principală
 
inchis