Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!
9 - 11 iulie 2021
Asociația Urban Events vă invită la Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, de vineri, 9 iulie, până duminică, 11 iulie 2021, între orele 10-19. Intrarea este liberă și accesul se face prin strada Monetăriei nr. 3.
 

Fructe și legume de sezon, miere, polen sau păstură, dulcețuri și zacuște, limonadă, sirop de cătină, brânzeturi, turtă dulce sau înghețată... sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le puteţi degusta şi târgui. Vor fi pregătite la fața locului mâncăruri realizate după rețete autohtone: sarmale cu mămăligă și ardei, borș de pește, saramură de crap, gulaș, ardei umpluți, bulz, pastrami de berbecuț.

În curtea interioară, negustorii și colecționarii vă așteaptă într-o lume aparte, cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărăneşti din diverse zone etnografice; tablouri, bijuterii, cărți, numismatică, porțelanuri, cărți poştale, patefoane și multe altele.

Meșterii și artizanii vor aduce obiecte realizate manual: țesături, ceramică, bijuterii, obiecte din lemn, sticlă, piele, icoane și multe altele. Nu lipsesc plantele de leac și lavanda, cosmeticele naturale și atelierele de creație.
Vă așteptăm la sfârșit de săptămână în curtea MNȚR, la o nouă ediție Piața Țărănească!

Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: corina@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/

 
înapoi la pagina principală
 
inchis