Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piața Țărănească si Meșter(Ești)!

25 – 27 iulie 2014

În plină vacanță de vară, vă așteptăm cu mic cu mare, la Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, de vineri, 25 iulie, până duminică, 27 iulie 2014, între orele 10-18.
Intrarea este liberă.

Puteți degusta și târgui: colaci și tot felul de cofeturi, plăcinte de Turnu, poale-n brâu și Cozonac Domnesc, turtă dulce și covrigi, miere, dulcețuri și zacuști, siropuri, țuica și alte bunătăți. Grătarele vor fi încinse și ceaunele vor sfârâi cu mâncaruri pregătite la fața locului, după rețete țărănești, de pe plaiuri dâmbovițene: varză nouă cu costiță afumată, fasole cu ciolan și ciuperci cu brânză de burduf.
Meșteri populari și artizani din toate zonele țării, meșteresc și expun diverse obiecte: ceramică, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, căuce și ibrice de alamă, ii și marame, scoarțe și cergi, icoane și pristolnice, bijuterii, zgărdane, obiecte realizate din lână și croșetate, casete și cutii, broșe și vestimentație, toate realizate de mână, cu pricepere.

În curtea interioară, negustorii vă așteaptă într-o lume cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănesti, tablouri, bijuterii, cărți, cărți postale, porțelanuri, patefoane etc.).

Copiii mari și mici sunt așteptați la atelierele de creativitate, sâmbătă și duminică:
Roata olarului – demonstrație și atelier de olărit cu Fam. Iorga din Horezu, jud. Vâlcea;
Icoane pictate pe lemn, cu Florentin Cantaragiu din Moara Vlăsiei – 0744 101 022;
Pictură pe ceramică – figurine de lut și obiecte casnice cu Mariana Șerban din București 0746 154 957;
Tablouri din flori – Dan Marinescu din Ploiești, jud. Prahova
0745 862 063.

În perioada 25 – 27 iulie 2014, între orele 10 și 18, e prilej de tocmit și de stat la povești cu meșterii, de plimbat, de admirat și de târguit, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român!

Organizator: Tactic Events

Detalii: Corina Berariu – Event Manager

Tel: 0735 441 304/3
Fax: 031 424 34 88

Email: office@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca

înapoi la pagina principală
 
inchis