Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Relația cu lumea mare




A cincea expoziţie, a cincea sală
31 octombrie – 30 noiembrie 2012, Sala Irina Nicolau
Muzeul Naţional al Ţăranului Român



Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă miercuri, 31 octombrie 2012, ora 18.00, la vernisajul celei de-a cincea expoziţii a Muzeului Copilăriei, Relația cu lumea mare, care va avea loc la Sala Irina Nicolau.

Multe povești încep cu un copil de împărat sau de țăran, care fuge în lumea mare să-și caute norocul. Altele vorbesc despre prunci alungați de acasă, să-și piardă urma sau să se prăpădească în aceeași lume mare. Odată ajunși în afara lumii mici și familiare a gospodăriei, copiii se pot aștepta la orice, la întâlniri miraculoase cu animale fantastice, monștri sau zâne, la comori sau nenorociri.

În povești... Dar în viață? Oricare dintre noi își poate aminti de momente în care a vrut sau chiar a și plecat de acasă cu bocceluța în spinare; de sentimentul eroic de libertate și apoi, de teama de necunoscut. Abia atunci încep copiii să-și amintească zicerile sau gesturile magice de ieșire din impas, pe care le-au învățat de la ceilalți. Să scuipi peste umăr dacă te întâlnești cu pisica neagră, să șoptești câinelui fioros din fața ta lacătul la gura ta, cheile la mâna mea și câte și mai câte...

Despre Ionică fără frică, dar și despre Hensel și Gretel, despre Scufița roșie, Albă ca zăpada, dar și despre copiii de ieri și de azi, plecați în aventura cunoașterii – în expoziția Relația cu lumea mare.




Co-organizatori: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Asociaţia Artees, Muzeul Lebork, Institutul Cultural Român
Parteneri: Ministerul Culturii şi Patrimoniului din România, Mercury360
 













înapoi la pagina principală
 
inchis