Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Romano Kher la Zilele Muzeului Țăranului

Costume tradiționale rome, poezie, muzici și dansuri
19 septembrie 2014, între orele 10.00 și 18.00, în curtea interioară
Muzeul Național al Țăranului Român vă invită vineri, 19 septembrie 2014, la un eveniment organizat de Centrul Național de Cultură a Romilor „Romano Kher”. De la ora 10, va putea fi vizitată o expoziție de costume tradiționale rome, cărți, CD-uri cu muzică autentică si alte obiecte cu artizanat tradițional al etniei.

Începând cu ora 17, Centrul Național de Cultură a Romilor „Romano Kher” va prezenta un moment poetic, în limbile romani și română, cu actorii romi Zita Moldovan și Sorin Aurel Sandu, cu poezii de Miron Radu Paraschivescu, Jovan Nicolic și Sorin Aurel Sandu.
Ansamblul muzical „Romano Kher”, avându-i ca soliști vocali pe renumiții artiști Panseluța Feraru, Mariana Borcea și Gicu Petrache, va susține un concert cu muzică tradițională romă. Din repertoriu: Jelem, Jelem..., Ciocârlia, Hora Staccato, Hora de pe Dudești...

În cadrul proiectului Zilele Muzeului Țăranului, vă așteptam în curtea MNȚR începând cu orele 10, cu un program amplu, care vă va aduce cultura romilor mai aproape, prin latura sa tradițională, autentică.

Eveniment organizat de Centrul Național de Cultură a Romilor „Romano Kher”.

Intrarea este liberă

înapoi la pagina principală
 
inchis