Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Scrisori de pe front - lansare de carte
Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 20 decembrie 2017, ora 19, la Clubul Țăranului, la prezentarea volumului „Scrisori de pe front”, proaspăt apărut la Editura Martor. 

Cartea adună laolaltă și pune în valoare mărturii din timpul Marelui Război: scrisori și cărți poștale, jurnale și note de front, memorii ale preoților militari și ale prizonierilor, fotografii. Pentru că oamenii din acele vremuri mai au încă ceva să ne spună. Din aceste detalii, amănunte și alte lucruri aparent neînsemnate, ne putem construi propria imagine despre anotimpurile și întregul Marelui Război.

Este și o întâlnire cu cei care, seduși de temă, au căutat și găsit în propria „ladă din pod”, în vechile hârtii de familie, mărturii din perioada Primului Război Mondial: scrisori, jurnale, note de front, fotografii.

Va prezenta Filip Florian.
Actorul Andrei Runcanu va citi fragmente din scrisori și alte mărturii ale vremii.


Le mulțumim tuturor acelora care, într-un moment sau altul, într-un fel sau altul, au aderat entuziast la ideea „Scrisorilor de pe front“:
Anne Marie Boyard și Valentina Roman (pentru donația de cărți poștale în limba franceză),
Daniel Mladin (pentru bunăvoința cu care a pus la dispoziție colecția sa de fotografii și cărți poștale),
Dr. Paula Ivan și Dr. Alina Pavelescu (Arhivele Naționale ale României),
Comandor Marian Moșneagu și Colonel Adrian Grigore (Arhivele Militare Naționale Române),
Cristina Struțeanu, Ruxandra Grigorescu și Mariana Petrișor, Mihai Ardeleanu, Daniel Focșa și Bogdan Cacuci (pentru însemnările și fotografiile pe care le-au oferit).
 

Echipa proiectului: Mirela Florian (inițiere proiect, concepție editorială), Vera Hampu (transcriere manuscrise), Cristina Hurdubaia (pagina de facebook) Carla Duschka și Ciprian Isac (concept grafic, DTP), Monica Pepine, Evelin Márton și Georg Aescht (traduceri), Carmen Mihalache (manager proiect editorial).

 

Volumul a apărut cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național 


înapoi la pagina principală
 
inchis