Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Sociologia gustiană între „afirmare” interbelică și „reabilitare” socialistă
Muzeul Național al Țăranului Român vă invită marți, 11 iulie 2017, de la ora 18, la Clubul Țăranului, la dezbaterea Sociologia gustiană între „afirmare” interbelică și „reabilitare” socialistă. Intrarea este liberă.

Evenimentul este prilejuit de apariția a două numere tematice din Revista Română de Sociologie, coordonate de Zoltán Rostás și Ionuț Butoi sub titlul Perpetua (re)întemeiere a sociologiei românești (vol. 1-2) și a volumelor de antologii „Transhumanța” interbelică în Balcani. Studii și articole despre aromâni în publicațiile gustiene, coord. de Zoltán Rostás și Martin Ladislau Salamon, respectiv Culturalizare în uniformă. Articole și documente despre Serviciul Social (1938-1939), ediție de Zoltán Rostás și Dragoș Sdrobiș, Editura Paideia.

Participanți:
Valentin Ajder, editor
Ionuț Butoi, sociolog
George Ciamba, diplomat
Ioana Popescu, etnolog
Zoltán Rostás, sociolog
Martin Ladislau Salamon, sociolog
Dumitru Sandu, sociolog 


înapoi la pagina principală
 
inchis