Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg Crăciun Ţărănesc 2015

18-23 decembrie 2015

Cauți bunătăți tradiționale pentru masa de Crăciun sau cadouri speciale pentru cei dragi? Vrei sa îți împodobești bradul cu cele mai fumoase decorațiuni realizate manual? Îți este dor de admosfera Crăciunului de altădată? Îți propunem să vizitezi Târgul Crăciun Țărănesc, organizat de Piața Țărănească și Meșter(Ești)! în curtea interioară a Muzeului Țăranului. Îți pregătim, împreună cu cei aproximativ o sută de meșteri, artizani și producători autohtoni, 6 zile de surprize și feerie de Crăciun.
Veți putea degusta la Piața Țărănească produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături din carne de porc mangalița din Maramureș, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din Argeș, Cozonacul Bujor și Cozonac Domnesc cu nucă, simpli, rahat, mac și de post; cozonaci pufoși, împletiți și cozonaci uriași de 20 de kg, prăjituri tradiționale din Maramureș), dar și produse de post: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine de manufactură cu maia, covrigi, turtă dulce, mere și nuci pentru colind.
La fața locului, dis-de-dimineață, gospodine pricepute pun la ceaun sarmale, varză cu mămăliguță sau fasole, pomana porcului și ciolan fiert în vin cu usturoi, storceag și fel de fel de bunătăți.

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc. Dacă vă e dor de atmosfera satelor și târgurilor de odinioară vă invităm la o călătorie printre obiectele de antichități (cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, patefoane și alte minunății)

Vă așteptăm cu drag, într-o lume aparte, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, la o noua ediție a Târgului Crăciun Țărănesc din 18 până în 23 decembrie, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă și totul se ia, cum cere tradiția la Piața Țărănească, numai pe degustate!

Organizator – Tactic Events
Corina Berariu – 0735 441 304
E-mail: office@tacticevents.ro
Facebook: FB.com/PiataTaraneascaRO

înapoi la pagina principală
 
inchis