Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
Târg cu meșteri și produse tradiționale 15 – 17 aprilie 2016
Târg cu meșteri și produse tradiționale
15 – 17 aprilie 2016, în Curtea Interioară
În perioada 15 – 17 aprilie 2016, este organizat Târg cu meșteri și produse tradiționale, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.
Intrarea este liberă, iar accesul se face din strada Monetăriei nr. 3.
Cu o săptămână înainte de Duminica Floriilor, muzeul este gazdă pentru iscusite încondeietoare care ne bucură cu lucrările lor și fac demonstrații de închistrit ouă. De aici vizitatorii pot târgui și cadouri cu totul deosebite pentru cei dragi, care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care va fi sărbătorit în curând. Meșteri și artizani talentați vin la târg cu ii brodate cu mătase sau cusute cu mărgele, podoabe tradiționale, icoane, obiecte de sticlărie sau de ceramică pictată, obiecte din lemn pentru gospodărie, crestate cu motive populare, vestimentație din lână împâslită sau din in și din mătase pictată manual, haine din piele, decorațiuni pascale, bijuterii din alamă sau din piele naturală, sculpturi în marmură, tablouri din flori naturale presate, hăinuțe unicat pentru copii și cosmetice naturale.
Producătorii aduc miere, brânzeturi proaspete și afumate, vin de Panciu și țuică de prune din Argeș, sucuri naturale și conserve pentru toate gusturile, nuci și zarzavaturi proaspete, plăcinte boierești, turtă dulce de Covasna, prăjituri de casă, cozonaci bucovineni și alivenci.
În curtea interioară, anticarii prezenți la târg expun costume populare autentice, covoare țesute la război, lăzi de zeste, blidare, dulăpioare, roți de tors, bancuri de tâmplărie, vârtelnițe, putineie și pristolnice.
De post sau de dulce, mâncarea pregătită la ceaun are un gust delicios, așa că vizitatorii vor putea savura borș de pește, sărmăluțe de post, fasole bătută cu ceapă călită, pilaf cu legume și ciuperci sau saramură de crap cu mămăliguță. La grătar, nu vor lipsi frigăruile, cârnăciorii proaspeți, pastrama sau păstravul.
Pentru că și în această sâmbătă se face pomenirea celor adormiți, vor fi copți la fața locului colaci și poale-n brâu cu brânză dulce și stafide.
Program târg: zilnic între orele 10 și 19
Organizatori eveniment:
Fundația Kogaion 115 și Soram Consult
Persoană de contact: Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
.jpg)
înapoi la pagina principală