Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale 8 – 10 iulie 2016
În perioada 8 – 10 iulie 2016 este organizat Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă.

Bucureştenii sunt invitaţi la o nouă întâlnire cu meşteri şi obictele lor tradiţionale, realizate cu multă pricepere. Sunt expuse la târg covoare ţesute la război, ii şi cătrinţe, ceramică pictată cu motive din cusături tradiţionale româneşti, măşti populare, icoane, cufere şi mic mobilier sculptat, obiecte de decor din tărtăcuţe pictate cu vopsele vegetale, podoabe tradiţionale lucrate cu mărgele pe catifea şi pânză de bumbac, ouă încondeiate, vestimentaţie din lână împâslită şi mătase pictată, coliere şi accesorii din piele naturală, obiecte din sticlă modelată manual, antichităţi ţărăneşti.

Vizitatorii pot degusta şi târgui miere şi ţuică de prune, prăjituri şi torturi de casă cu bezea sau cu fructe, plăcinte boiereşti și turtă dulce de Covasna, murături asortate şi zacuscă, şerbeturi aromate și sucuri naturale, fructe şi legume de sezon.

Bucătarii sunt pregătiţi cu fasole cu ciolan, varză nouă la ceaun cu cârnaţi afumaţi, borş de peşte, frigărui şi păstrăv la grătar.

Program târg: - zilnic între orele 10:00-19:00


Vă așteptăm cu drag!


Organizatori:
Fundaţia Kogaion 115 şi Soram Consult
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

 
înapoi la pagina principală
 
inchis