Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Rusalii 29-31 mai 2015

29-31 mai 2015, între orele 10-18
În curtea interioară

Fundația Kogaion 115 organizează Târg de Rusalii, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 29-31 mai 2015.
Atât pentru Sărbătoarea Rusaliilor, cât și pentru Moșii de Vară, cei mai iscusiți meșteri populari vin la târg cu oale de Horezu și de Corund, obiecte din lemn pentru gospodărie, ceramică pictată cu motive tradiționale, icoane pe lemn și pe sticlă, țesături și costume populare autentice, ii brodate manual, covoare și tapiserii, podoabe tradiționale, măști populare, împletituri din pai și din sfoară, ouă încondeiate, genți și bijuterii din piele, îmbrăcăminte din lână împâslită și săpunuri naturale.

La târg se pot găsi și cele necesare pentru cămară sau pentru pomenirea morților de Moși: covrigi și colaci unși cu miere, fructe și legume proaspete, brânzeturi de capră și cașuri afumate sau în coajă de brad, cozonaci moldovenești și prăjituri de casă, cornete boierești cu ciocolată și vanilie, turtă dulce și miere, zacuscă de legume sau de pește, ghiudem tătăresc și murături, vin și palincă, siropuri naturale și dulcețuri diverse.

Cum 1 Iunie, Ziua Copilului, este foarte aproape, la târg sunt prezenți producători de hăinuțe și de jucării din lemn sau păpuși din colecția Anei Ponta.
Sâmbătă și duminică, copiii cu vârsta peste 5 ani pot participa la ateliere:
La Atelierul de confecționat jucării, aceștia vor șlefui, lipi, colora și asambla un trenuleț cu vagon. Costul atelierului este de 35 lei/ trenuleț. Înscrierile se fac la telefon 0722 254 741 sau pe e-mail: mesterjucarii@gmail.com

În cadrul Atelierului de pictură cei mici iși pot descoperi abilitățile ornând diferite figurine din material textil, ceramică sau lemn. Prețul este de 10 lei pentru un obiect și înscrieri se fac la
telefon 0727 859 959 sau e-mail vaduva.nicoleta.simona@gmail.com

În curtea interioară iubitorii de antichități țărănești pot târgui ciubere și lingurare, mic mobilier țărănesc, pristolnice sau diferite unelte vechi de gospodărie.
Bucătarii sunt pregătiți cu borș de pasăre la ceaun, saramură de crap cu mămăliguță, sarmale în foi de varză și orez cu lapte în strachină.
Sâmbătă, între orele 12-18, cel mai renumit ansamblu de dansuri populare românești, Călușarii din Sârbii Măgura, din județul Olt, vor avea trei reprezentații, conduși de vestitul vătaf George Dulescu. Ceremonialul Călușului de Rusalii va fi exemplificat de cei optsprezece dansatori, sub îndrumarea coordonatorul grupului, domnul învățător Florică Turianu.

Intrarea la târg este liberă !

Organizator eveniment
Fundația Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

înapoi la pagina principală
 
inchis