Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sânziene




SÂNZIENELE plutesc în aer sau umblă pe pământ în noaptea de 23 spre 24 iunie, cântă și dansează, împart rod holdelor, tămăduiesc bolnavii și apară semănăturile de grindină.

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează cu aceasta ocazie Târgul de Rusalii, desfășurat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, in perioada 21-23 iunie 2013. Intrarea este liberă!

De dimineță până seara, în curtea interioară a Muzeului vor fi: târgoveți și artizani, dulciuri și podoabe, obiecte vechi și ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.

Vor fi prezenți, cu multe și felutrite meștereli: iconari, cioplitori în lemn, țesătoare, ceramiști, tineri artizani handmade, cusătorese, împletitoare etc.

Negustorii de antichități aduc de prin satele și târgurile de profil: țesaturi, mobilier, carte, ceramică, obiecte specifice unei gospodării țărănești, patefoane, ceasuri, gravuri și felurite obiecte de artă. Colecționarii sunt așteptați, ca de fiecare dată, cu diverse obiecte și poveștile lor.

Se pot târgui: prăjituri tradiționale, miere ecologică și produse apicole din Maramureș, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, placinte întinse de Turnu, halviță și ciocolată de casă din Banat, brânzeturi, dulcețuri, siropuri și zacuști tradiționale din Argeș, Kürtős kalács din secuime, turtă dulce și covrigi de la Pitești și alte bunătăți. La fața locului, pentru pofticioși, preparatele românești la ceaun se servesc cu lipie dâmbovițeană.

Copiii, începând cu varsta de 4 ani, împreună cu prieteni, părinți și bunici sunt așteptați să participe la diverse ateliere de creativitate: unde vor învăța să picteze pe sticlă, pe lemn, vor coase ,croi, inova, modela, povesti, vor interpreta personaje, vor redescoperi lumea poveștilor și personajelor, vor realiza cadouri pentru cei dragi sau obiecte de decor vesele.

Mai multe detalii despre ateliere pe: www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti
 


înapoi la pagina principală
 
inchis