Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sfântul Gheorghe 2015
Fundația Kogaion 115 vă invită la Târgul de Sfântul Gheorghe, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 17 – 19 aprilie 2015. între orele 10 și 18.

Intrarea este liberă!

La târgul dedicat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, cunoscut în tradiția populară și ca Sângiorzul, vor participa meșteri populari și meșteșugari, artiști plastici și artizani, creatori de frumos și păstrători de tradiții din mai toate zonele etnografice ale țării. Aceștia vor fi prezenți nu doar cu obiectele lucrate de ei, ci și cu povestea fiecărui meșteșug în parte, transmis din generație în generație, de sute de ani. Fie că este o mască populară, o oală de lut, un obiect de decor creat dintr-o tărtăcuță sau din pănușă, un covor țesut la război sau un minunat costum cu ipingea de la Gorj, fiecare este un produs ce păstrează identitatea neamului românesc.
Producători și gospodine pricepute sunt pregătiți cu dulcețuri și șerbeturi din cele mai diverse, miere, turtă dulce și prăjituri de casă, delicioasele „cornete boierești”, ghiudem tătăresc, vin de la Panciu și palincă ardelenească.

Colecţionarii din curtea interioară îi aşteaptă pe doritori cu nenumărate obiecte cărora trecerea anilor nu le-a luat din frumuseţe.

Pentru că la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită, bucătarii vor prepara, în zilele desfăşurării târgului, stufat de miel, papricaş de pui cu mămăliguţă şi sărmăluţe la ceaun.

Organizator eveniment
Fundația Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
Fax: 021 211 62 70
e-mail: ligia_marica@yahoo.com


înapoi la pagina principală
 
inchis