Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
Târg de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel 2015
26 până în 28 iunie 2015, între orele 10.00 și 19.00
Fundaţia Kogaion 115 organizează Târg de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 26 până în 28 iunie 2015.
La iarmarocul Sânpetrului de vară avem ocazia să cunoaştem oameni care sunt continuatorii unor vechi meşteşuguri preluate de la bunici sau de la părinţi. Straie populare din diferite colțuri ale țării, ouă încondeiate, ceramică de Horezu sau de Corund, icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, măşti populare, costume şi țesături tradiționale, covoare ţesute la război, împletituri din lână sau din sfoară, obiecte din lemn sculptat sau plante de leac, vă așteaptă la târgul din aceste zile.
Aici se pot găsi şi cadouri potrivite pentru cei care îşi celebrează ziua onomastică: vestimentaţie pictată pe ţesături din fibre naturale, accesorii din piele, bijuterii din alamă lucrate manual, rochii din lână împâslită, precum şi jucării din lemn sau hăinuţe pentru copii.
Producătorii sunt prezenți la târg cu cele mai gustoase preparate din gastronomia tradiţională: turtă dulce, prăjituri de casă și plăcinte boiereşti, zacuscă de ghebe, dulcețuri și siropuri naturale, miere, vin, brânzeturi și fructe de sezon.
Pe Aleea Samurcaş vor fi expuse obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, putineiuri, bancuri de tâmplărie, unelte pentru ţesut.
Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite pentru toate gusturile: tocăniţă de legume, sărmăluţe, și desigur bucatele speciale pentru dezlegarea la peşte din acest post: storceag – „regina” ciorbelor pescăreşti, saramură de crap cu mămăliguţă, crochete din peşte sau păstrăv la grătar.
Copiii şi chiar adulţii interesaţi îşi pot făuri propriul vas de lut la Atelierul „Roata olarului” sub îndrumarea doamnei Alina Iorga din Horezu (telefon 0760 578 720).
Intrarea este liberă!
Organizator eveniment: Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
înapoi la pagina principală