Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg Piața Tărănească și Meșter(Ești)! 31 octombrie - 2 noiembrie 2014
Târg Piața Tărănească și Meșter(Ești)!

Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 31 octombrie până în 2 noiembrie 2014, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, un nou târg țărănesc.
Programul este între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.
De vineri până duminică, de dimineța până seara, peste o sută de producători și gospodari pricepuți, meșteri, artizani și negustori de obiecte vechi se vor aduna în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.
Se va coace pâine la cuptorul de lut, se vor înfășura sarmale, se va găti borș de pește, fasole cu ciolan și varză cu costiță, toate la fața locului și după rețete de altădată. Nu vor lipsi pastrama și mustul, grătarele și vinul fiert.
Veți putea degusta: brânzeturi, cașuri și cașcavele argeșene, afumăturile de porc și curcan de la Buzău, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, plăcinte întinse cu mac, dovleac, mere, vișine dar și poale-n brâu, ciocolată de casă, halviță și prăjituri tradiționale, turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști, siropuri, miere, ceaiuri și plante aromate de grădină, murături, baclavale, cafea la nisip și cașcavaluri olandeze.
Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară: porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți, țesături, costume populare și ștergare vechi, care de lemn, lăzi de zestre, dulapuri și mobilier țărănesc.
Li se alătură meșteri și artizani din toate zonele țării: sticlari, iconari, olari, fierari, cojocari, cofetari, țesătoare, cioplitori, pielari, împletitoare, rudari, încondeietoare cu: obiecte din lemn, alamă, lână impâslită, ceramică, ţesături, jucării din lemn și pânză, podoabe, ouă încondeiate, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica șervețelului, bijuterii din piele sau din pietre semiprețioase, căciulițe croșetate, vestimentație și fel de fel de obiecte realizate cu multă migală.

Detalii:
Corina Berariu - Events Manager
Tactic Events

Tel: 0744 860 082
Fax: 031 424 34 88

E-mail: corina@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca


înapoi la pagina principală
 
inchis