Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul 100 de Tradiții Românești | 18 – 20 octombrie 2019
Fundaţia Kogaion 115 organizează în perioada 18 – 20 octombrie 2019, între orele 10 și 18, târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.
 

La această ediție îşi dau întâlnire creatori populari din mai toate regiunile țării: făuritori de mobilier săsesc din zona Sighișoarei, opincari vestiți de pe meleaguri vâlcene, olari din Corund, meșteri lingurari din județul Argeș, creatoare de ii brodate din Breaza, meșteșugari de chimire din Covasna. Vor fi expuse, de asemenea, costume populare de Muscel și covoare țesute la război din zona Aradului, ceramică pictată cu motive tradiţionale, icoane pe lemn și pe sticlă, genţi și bijuterii din piele, cosmetice preparate cu ingrediente naturale.
 

Dintre produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim brânzeturile domnului Gheorghe Lițoi, recent premiate cu locul I pe țară la ultimul târg de profil, pâine cu maia naturală, coaptă pe vatră, dulcețuri de trandafiri, zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă pregătite după rețete maramureșene, plăcinte și sarailii, diferite sortimente de miere, palincă, fructe şi legume proaspăt culese.
 

Colecționarii de antichități au, pentru doritori, nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute. Cunoscutul scriitor Stelian Tănase va fi prezent alături de aceștia, însoțit de noile sale apariții editoriale și gata oricând să povesească despre această lume aparte a negustorilor.
 

Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: sărmăluţe cu mămăliguţă, ciolan în sos de vin, fasole la ceaun. Dintre mâncărurile de sezon, nu pot lipsi mustul și pastrama de oaie la grătar, supa cremă de dovleac și dovleacul rumenit la cuptor.
 

Pentru cei mici atelierele de îndemanare vor funcționa în toate cele trei zile ale târgului.
 

Organizator Fundaţia Kogaion 115
Director de marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
 

 


înapoi la pagina principală
 
inchis