Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul „100 de Tradiții Românești” | 19 – 21 iunie 2020




Fundaţia Kogaion 115 organizează târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, strada Monetariei, nr. 3, în perioada 19 – 21 iunie 2020. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetariei, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.


Cu doar câteva zile înainte de 24 iunie când sărbătorim ziua de Sânziene sau Drăgaica, meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici şi artizani vor fi prezenți în curtea muzeului cu creaţii care păstrează tradiţiile culturale, folclorice şi religioase ale neamului românesc. Ziua de Sânziene este decretată de mai mulți ani ca fiind și „Ziua Universală a Iei”, motiv pentru care la evenimentul din această perioadă vor fi expuse cele mai frumoase ii din fiecare zonă a țării.
 

Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde meşteşugarii ne vor încânta prin ingeniozitatea şi autenticitatea produselor lor făcute cu multă migală şi mult suflet. Vor fi expuse măști populare, obiecte din ceramică, icoane, straie populare minuţios brodate din Gornovița - Gorj, zgărdane, pristolnice, mobilier săsesc, obiecte de decor din lemn crestat sau din lavandă, genți din piele, vestimentație din lână, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale.


Producătorii vin cu miere, palincă, prăjituri de casă și ciocolată fără zahăr, baklava, sirop de cătină, ierburi de leac, fructe și legume de sezon.


Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor fi pregătiţi cu unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare țesute la război.


Pentru că la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită, bucătarii vor prepara sărmăluțe la ceaun, fasole cu ciolan, dar și borș de pește cu mămăliguță sau păstrăv la grătar, sâmbătă și duminică fiind dezlegare la pește în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Șubereck și gözleme fierbinți – delicioasele plăcinte turcești vor fi preparate la fața locului.
 

Vă rugăm să respectați normele de distanțare fizică și să manifestați responsabilitate față de sănatatea dumneavoastră și a celorlalți.


Program: zilnic între orele 10:00-18:00

Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115 // Ligia Marica – Director marketing // 0722.274.803

 


înapoi la pagina principală
 
inchis