Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul 100 de Tradiții Românești
27 – 29 septembrie 2019
Fundaţia Kogaion 115 organizează un Târg cu meşteri și produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 27 – 29 septembrie 2019.
 

Pentru această ediţie am invitat la muzeu pe unii dintre cei mai buni meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici şi artizani, ale căror creaţii păstrează tradiţiile culturale, folclorice şi religioase ale neamului românesc, dar şi producători tradiţionali de produse agro-alimentare.

La târg pot fi admirate şi târguite măşti tradiţionale, covate și platouri din lemn cioplit de pe plaiuri vâlcene, icoane pictate pe sticlă, ii și cătrințe, zgărdane, covoare ţesute la război din lână vopsită vegetal, ceramică pictată cu motive tradiționale, genți și accesorii din piele naturală, uleiuri și săpunuri fabricate artizanal.
 

Tineri talentaţi vor expune vitralii, bijuterii din lemn şi argint lucrate manual, vestimentaţie din lână și păpuși în port popular.

Vizitatorii sunt aşteptaţi şi cu produse culinare dintre cele mai gustoase: urdă proaspătă şi sărată, cașcavele afumate, zacuscă şi salate de iarnă, palincă și afinată, plăcinte cu brânză și dovleac, ciocolată și prăjituri de casă, dulceţuri şi siropuri naturale, miere şi şerbeturi diverse, fructe şi legume proaspete.
 

Colecţionarii de antichităţi tradiţionale pot găsi la vânzare obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, putineiuri, bancuri de tâmplărie, unelte pentru ţesut.

Ca la orice târg autentic, bucatele pregătite la faţa locului vor ademeni pe toţi cei prezenţi. Ceaunele cu ciorbă de potroace, cartofi săseşti sau fasole cu ciolan, costiţă marinată de porc cu varză călită şi sărmăluţe cu mămăliguţă vor sta alături de grătarele încinse pentru pastramă, care se însoțește bineânțeles cu mustul proaspăt stors.
 

Un motiv în plus pentru a veni la Muzeul Național al Țăranului Român este că tot in perioada 27 - 29 septembrie 2019 se va desfăşura în curtea din spate Prima ediție a Zilelor Culturii Palestiniene, fiind pregătite concerte, expoziții de fotografie, dansuri si costume tradiționale palestiniene, prezentarea turismului, literatura palestiniană și gastronomie autentică.
 

Program târg: zilnic între orele 10.00 și 18.00
Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803

 

 


înapoi la pagina principală
 
inchis