Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul Boierului 27 - 29 mai
LOCUL DE DESFĂŞURARE: unde altundeva decât la câţiva paşi de Piaţa Victoriei, în ambianţa Muzeului Naţional al Ţăranului Român

PERIOADA: 27 – 29 ale lui florar (mai)
PARTICIPANŢI: aşa cum îi sta bine oricărui târg, fi-vor cei mai aleşi meşteri populari, dar şi alese lucrături de mână pentru cochetele domniţe.
Cei mici – şi nu numai – se vor putea îndulci cu şerbeturi şi dulceţuri fine, turtă dulce, ciocolată şi îngheţată. Asta dacă se vor putea rupe de lângă jocuri şi jucării sau de lângă marionetele de pe scenă.
Când nu va fi teatru pentru cei mici, domnişoarele şi domnii vor putea deprinde primii paşi de vals de la profesori consacraţi. În restul timpului, café-concert sau cântece de odinioară.
Pentru doamne flori, iar pentru domni, dacă nu vor dori mezelicuri fine, vor putea adăsta la un pahar de vorba ori la o pipă (sau poate narghilea, după plaisir) şi o Marghilomana.
Hainele şi maşinile de epocă vor rămâne în amintirea peliculei fotografice.
Ateliere handmade, monograme pe batiste, vitralii şi antique, veritabila cafea armenească şi braga de la „Atletul albanez” la Băcănia Veche, buchete de flori în stil britanic, lucruri fine şi pline de dichis.

Orarul târgului este de la 9.00 la 18.00.

Program:

Sâmbătă, 28 mai, orele 10.30 şi 12.00, PAIAŢA prezintă spectacolul de teatru pentru copii „Şoricelul cel prostuţ”
Duminică, 29 mai, orele 10.30 şi 12.00, ZURLI prezintă spectacolul de teatru pentru copii: „Cenuşăreasa”
Aceste spectacole au loc în incinta Clubului Ţăranului.

Sâmbătă, 28 mai, orele 11.15, teatrul LUPETO prezintă spectacolul de teatru pentru copii: "Ursul păcălit de vulpe", în curtea muzeului.

Sâmbătă, 28 mai şi duminică, 29 mai, de la orele 13.00 şi 14.30 vor avea loc spectacolele Companiei de Teatru Dell’Arte, în curtea muzeului.

Duminică, 29 mai 2011, ora 11:00, Concertul de Jazz Manouche, susţinut de Malin Cristache Quartet.
Unică în România, aceasta trupa de jazz reprezintă un proiect deschis din punctul de vedere al componenţei, avându-l ca lider pe chitaristul Malin Cristache. Artistul a iniţiat şi rafinat continuu această formulă vie, la graniţa cu workshop-ul muzical, pentru a putea păstra prospeţimea şi interesul pentru concertarea live de jazz.
Publicul va fi încântat duminică cu un repertoriu de jazz manouche, gen muzical ce readuce pe scenă savoarea pieselor jazz-ului arhaic din anii ‘30, precum şi genialitatea fondatorului sau chitaristul francez, Django Reinhardt. Invitaţi în cadrul concertului de duminică vor fi chitariştii Sebastian Grosu şi Andrei Gingirof. 

Intrarea este liberă.


„La bulivar, birjar !”
 


înapoi la pagina principală
 
inchis