Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul cu meșteri și produse tradiționale 2 – 4 octombrie 2015
 


În perioada aceasta are loc Târgul cu meșteri și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.

La început de Brumărel, producători gospodari și meșteri iscusiți și-au dat întâlnire în curtea muzeului spre a ne încânta cu mâncăruri gustoase și obiecte tradiționale lucrate cu multă pricepere. Aici puteți găsi tot ce face cinste oricărei cămări boierești: zacuscă, murături, dulcețuri fel de fel, siropuri naturale, miere, vin și palincă. Pentru o masă îmbelșugată și sănătoasă sunt la târg fructe și legume proaspete, brânzeturi, pâine cu maia naturală, must, cozonaci moldovenești, plăcinte poale-n brâu, turtă dulce și prăjituri de casă.

Expozanții aduc la târg și costume populare, icoane, ouă încondeiate, obiecte din ceramică și din sticlă pictate, vitralii, măști populare, țesături și podoabe tradiționale, haine din piele și blană naturală, vestimentație din lână împâslită și din mătase pictată manual, bijuterii din porțelan, săpunuri și creme din ingrediente naturale.
Colecționarii de antichități îi așteaptă pe doritori cu blidare, lăzi de zestre, pristolnice, mobilier crestat și pictat, donițe, putineiuri, căuce, lingurare, furci sau roți de tors.

Pentru toți cei prezenți vor fi preparate la ceaun ciorbă cu afumătură de porc, sărmăluțe cu mămăliguță, iar de pe grătar nu va lipsi pastrama care se însoțește perfect cu mustul proaspăt. Saramura de crap, dorada sau păstrăvul pe grătar sunt alte bunătăți ce vor fi pregătite la fața locului.

Intrarea la târg este liberă !

Program: zilnic între orele 10 - 18
Organizator eveniment
Fundația Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

înapoi la pagina principală
 
inchis