Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul de Antichitati Ţărăneşti
15-17octombrie




Muzeul Ţăranului Român şi Jurnalul Naţional

 organizează

Târgul de Antichităţi Ţărăneşti


Peste 40 de colecţionari din toată ţara vin la Muzeul Ţăranului Român între 15 şi 17 octombrie cu fel de fel de obiecte vechi, nelipsite din gospodăria ţărănească:
icoane pe lemn şi pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe,
ceramică, doniţe, vase din lemn, putinei, căuce,
mobilier crestat, pictat - lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri,
covoare, ştergare, piese de costum popular,
furci şi roţi de tors, fuse, vârtelniţe,
felinare, ceasuri, candelabre, piuliţe şi râşniţe de alamă...

Dacă obiectele sunt vechi, bucatele însă vor fi proaspete şi numai bune de târguit: miere, turtă dulce, ţuica, kürtős kalács...

Veniţi, vedeţi, căutaţi, cumpăraţi !


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Târgul de Antichităţi Ţărăneşti

de vineri, 15 până duminică, 17 octombrie

între orele 10:00 şi 18:00

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


De asemenea, vineri, 15 octombrie, de la ora 13.00, în holul muzeului (intrarea din Kiseleff) va avea loc lansarea calendarului MŢR pe anul 2011.
În Calendarul MŢR pe 2011 s-au folosit detalii din pictura bisericilor conservate in situ la Troaş, Juliţa, Lunca Moţilor, dar şi de pe tâmpla bisericii din Bohari, achiziţionată, restaurată şi expusă în sala Icoane a Muzeului Ţăranului Român.
Ansamblurile de pictură din bisericile de lemn din Arad (Juliţa şi Troaş) şi Hunedoara (Lunca Moţilor şi Bejan), datând din secolul al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea, sunt o elocventă dovadă a măiestriei meşterilor zugravi - ţărani.
Deşi la origine ansamblul iconografic al acestor biserici a fost destul de bogat, astăzi mai păstrează doar scene din Ciclul Cristologic - Cina, Judecata şi Batjocorirea Mântuitorului, Drumul spre Golgota, Purtarea Crucii, Răstignirea şi Plângerea Mântuitorului.
Calendarul MŢR pe 2011 va fi însoţit şi de trei serii de cărţi poştale cu îngeri reprezentaţi pe tâmpla Bohari aflată în patrimoniul muzeului.


Preţ bilet: 4 lei sau 2 lei (elevi, studenţi, pensionari)

 


înapoi la pagina principală
 
inchis