Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel | 26 - 28 iunie 2020
Fundația Kogaion 115 organizează Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 26 – 28 iunie 2020. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.


Sărbătoarea Sânpetrului de vară adună laolaltă meșteri iscusiți care vin să ne încânte cu obiectele lucrate de ei și să ne dezvăluie tainele muncii lor. Găsiți la târg ceramică pictată cu motive populare românești, icoane și pristolnice, mic mobilier săsesc, covoare țesute la război, ii, chimire și cătrințe, ipingele și opinci, păpuși îmbrăcate în costume tradiționale – personaje din lumea satului.


Artizani talentați expun lucrările create de ei cu multă ingeniozitate, acestea putând fi cadouri deosebite pentru cei care își celebrează ziua onomastică: bijuterii din flori presate, din argint sau din piese de ceas, articole vestimentare din lână împâslită sau pictate manual, îmbrăcăminte și accesorii din piele, vitralii și obiecte de decor din lavandă, jucării croșetate din fibre naturale.


Vizitatorilor li se va oferi ocazia unei călătorii culinare deosebite, pe gustul fiecăruia: fructe și legume proaspăt culese, miere și palincă, plăcinte și sarailii, prăjituri de casă și sucuri de cătină.


În curtea interioară iubitorii de antichități țărănești pot cumpăra lăzi de zestre, ciubere și lingurare, bancuri de lucru sau diferite unelte vechi de gospodărie.
 

Bucătarii sunt pregătiți cu mămăliguță cu brânză de burduf la cuptor, ghiveci de legume, sărmăluțe la ceaun și clătite fierbinți. Nu vor lipsi de pe grătar frigăruile și cârnăciorii de porc. Pentru sâmbătă și duminică, atunci când este dezlegare la pește, doritorii pot savura păstrăv fript sau borș pescăresc.


Urăm „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Sfinților Petru și Pavel și vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați de eveniment.


Vă rugăm să respectați normele de distanțare fizică și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.
 

Program: 26 – 28 iunie, între orele 10:00-18:00
 

Organizator eveniment:
Fundația Kogaion 115
Persoana de contact – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
 
înapoi la pagina principală
 
inchis