Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul de Sfinții Constantin și Elena
În preajma sărbătorii Sfinților Constantin și Elena vă așteptăm la Târgul de Constantin și Elena, organizat de Piața Țaraneasca, în curtea interioară a Muzeului Țăranului, de vineri 17 mai până duminica 19 mai 2013, între orele 10-18. Intrarea libera.

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade din toate zonele țării, care vă vor încânta în aceste zile cu diverse obiecte: ceramică, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, căuce și ibrice de alamă, ii și marame, cu scoarţe și cergi, cu icoane și pristolnice, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, toate vă invită într-o lume aparte, a lucrușoarelor făcute cu îndemânare și mai ales cu mult drag! În curtea interioară veți putea face o întoarcere în timp, printre obiectele de antichități (cufere, mobilier, tablouri, bijutieri, cărți, cărți poștale, pristolnice, ceramică, patefoane, etc.)

Puteți degusta și târgui: telemea, urdă, caș afumat, brânză cu busuioc sau pătrunjel, brânză de burduf și în coajă de brad, pastramă delicioasă, cârnați și muschiuleț afumat, colaci și tot felul de cofeturi, miere ecologică, dulcețuri și zacuști, siropuri, suc de mere și țuică, Cozonac Bujor și Cozonac Domnesc, pâine în trei culori precum și alte delicii din Galați, Maramureș, Argeș, Dâmbovița, Botoșani, Suceava, Arad, Harghita.

În perioada 17 – 19 mai, între orele 10 și 18, e prilej de tocmit și de stat la povești cu meșterii, de plimbat, de admirat și de târguit, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român!

Detalii: 0735 441 304, 0735 441 303

 


înapoi la pagina principală
 
inchis