Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sfinții Mihail și Gavriil 2015
În perioada 6 – 8 noiembrie 2015 va fi organizat “Târgul de Sfinții Mihail și Gavriil” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Str. Monetăriei, Nr. 3, Bucureşti.

Cu ocazia sărbătorii cunoscută în popor și sub denumirea de “Moșii de Arhangheli” moldovence pricepute vor frământa și vor coace în târg alivenci, colaci, plăcinte “poale-n brâu” de dulce sau de post.

Cu brânză dulce și stafide, cu brânză sărată și mărar, cu măr, dovleac sau cu varză, toate vor fi potrivite pentru a fi date de pomană pentru sufletul celor adormiți sau pentru a fi savurate la mesele onomastice. Se pot cumpăra, de asemenea, preparate din carne de porc de Mangalița, păstrăv afumat în cobză de brad Doftana, brânzeturi proaspete și afumate, pâine pe vatră cu maia naturală, fructe și legume de sezon, vin de Panciu, turtă dulce de Covasna, cornete boierești, cozonaci bucovineni, prăjituri de casă, baclavale, murături, zacuscă de gălbiori, dulcețuri aromate și sucuri naturale.

Pentru a oferi cadouri deosebite celor dragi, vizitatorii sunt așteptați la târg de către meșteri populari și tineri artizani participanți cu ceramică de Horezu, Corund sau Marginea, pardesie și costume brodate cu motive tradiționale de la Gornovița-Gorj, ii cusute cu mătase, icoane, măști populare, mic mobilier pictat, obiecte de decor din sticlă pictată, vitralii, gravuri, sculpturi în marmură, bijuterii din porțelan sau din alamă, cojoace și căciuli din blană naturală, vestimentație din lână împâslită, rochii de mătase sau bumbac pictate manual, hăinuțe din lână și jucării din lemn pentru copii, cosmetice făcute doar cu ingrediente naturale și bineînțeles flori proaspete.

Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii aduc la târg costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau ștergare cu alesături.
Fiind ultimul week-end înainte de lăsata secului pentru postul Crăciunului, bucătarii vor găti mâncăruri din cele mai gustoase: borș de pește, sarmale și varză călită cu jumări și mămăliguță, mușchiuleț de porc la ceaun cu mujdei, ciuperci cu brânză de burduf, pastramă și păstrăv la grătar. În plus, sâmbătă, dis-de-dimineață, jarul va fi încins pentru berbecuț la proțap, cât încă mai e vremea mustului.

Urăm “La mulți ani!” tuturor celor ce poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați de eveniment.

Program: zilnic între orele 10:00-18:00
Intrarea la târg este liberă !

Organizator eveniment
Fundaţia Kogaion 115
Director marketing – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com


înapoi la pagina principală
 
inchis