Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul lui Brumărel | 16-18 octombrie 2020
Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează din 16 până în 18 octombrie 2020, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, Târgul lui Brumărel. Programul este între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.


Vă așteptăm cu mic cu mare, la târg de toamnă în loc cu dichis, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român. Intrarea se face prin strada Monetăriei, iar ieșirea prin bulevardul Ion Mihalache.
 

De vineri până duminică, de dimineața până seara, găsiți de toate și pentru toate gusturile: mustărie de la Vrancea și grătare, bunătățuri la ceaun, sărmăluțe, fasole cu ciolan, gulaș de vită, palincă, cozonaci domnești și poale-n brâu, baclava și sarailii, dulcețuri și zacuște, miere și produse apicole, murături de toamnă, kürtőskalács, sirop de cătină și vinuri românești, ca într-o piață țărănească autentică.

Meșter(Esc)!, pentru domniile voastre, tineri artiști și meșteri populari adevărați, care realizează obiecte de manufactură românească - bijuterii, zgărdane, obiecte cioplite în lemn, icoane pictate pe lemn sau sticlă, împletituri, ii cusute sau țesute, ceramică de Corund și Maramureș, vestimentație, cojoace, marochinărie, casete pictate și decorațiuni interioare, lucrușoare croșetate, cosmetice naturale, sticlărie și alte meșteșugăreli.

În curtea interioară colecționarii de antichități își prezintă colecțiile: mobilier țărănesc, lăzi de zestre, care, blidare, unelte din gospodăria țărănească, țesături, covoare, port tradițional din toate zonele etnografice, ceramică și carte veche, bijuterii și podoabe, statuete, tablouri și monezi, porțelanuri, patefoane și multe alte obiecte și povești, pentru cunoscători.

Vă rugăm să manifestați responsabilitate față de voi și cei din jurul vostru, să respectați distanțarea socială și să purtați mască! Condițiile de vizitare sunt afișate în cadrul târgului.

Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com
https://www.facebook.com/ptaraneasca
 
înapoi la pagina principală
 
inchis