Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul Recolte de Toamnă | 4 - 6 octombrie 2019
Din 4 până în 6 octombrie vă așteptăm la Muzeul Național al Țăranului Roman , în curte, la Târgul Recolte de Toamnă organizat de Piața Țărănească și Meșter (Ești)!. Accesul este prin strada Monetăriei nr. 3 și intrarea este liberă.

Peste 50 de producători, meșteri populari, artiști și colecționari din toate zonele țării vă așteaptă cu toate cele bune ale toamnei, dar și cu obiecte fel de fel, confecționate manual. Copiii sunt așteptați la ateliere de creativitate și să urmărească demonstrațiile meșterilor.

Veți putea târgui icoane și obiecte din lemn, straie populare, covoare și ceramică, cămăși, ii și fote, costume schilerești de la Gornovița, bijuterii și păpuși, jucării și fel de fel de lucruri frumoase, bune de probat și târguit.

Negustorii și colecționarii de antichități vă invită într-o lume aparte cu obiecte și povești de demult . Puteți admira și achiziționa mobilier țărănesc, ii vechi, catrințe, paftale, covoare, ceramică veche, mobilier casnic, unelte țărănești, porțelanuri, numismatică, carte veche, patefoane și plăci.

De-ale gurii, puteți târgui miere și țuică, plante de leac, plăcinte și dulciuri, fructe și legume de sezon, brânzeturi și preparate, zacuște și dulcețuri, must proaspăt stors la fața locului, tochitură și sarmale, grătare și pastramă, toate pe degustate, cum cere tradiția la Piața Țărănească.

Organizator: Asociația Urban Events

 
înapoi la pagina principală
 
inchis