Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

TRADIŢIE şi MEŞTEŞUG - Lucia Todoran
18 – 25 iunie, între orele 10:00 – 20:00, Sala Acvariu


Timp de o săptămână, din 18 până pe 25 iunie 2010, Lucia Todoran, meşter popular din Salva, Bistriţa-Năsăud, va veni la Muzeul Ţăranului Român cu straie şi podoabe de mărgele cusute de ea după obiceiul locului.

Cămaşă încreţită la gât şi cusută cu mărgele mici, iar la mâneci cu fodori; cătrinţă cu dungi orizontale, iar pe poale cu flori; bete înguste, ţesute din lână; pieptare „înfundate” sau despicate; pălării negre cu boruri largi împodobite cu mărgele şi cu „păuni”; curele late, încuiate cu trei limbi şi bătute cu mărgele; cioareci de pănură albă; gherdane şi cunună de împodobit capul miresei... Toate acestea vor fi scoase la primenit într-o expoziţie de văzut şi admirat la Sala Acvariu.
înapoi la pagina principală
 
inchis