Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

TRADIȚII ȘI MEȘTEȘUG Târg cu produse tradiționale, meșteri populari și anticari 17 – 19 mai 2019
Având ca motto „Familia este acolo unde mă simt acasă”, Târgul cu produse tradiționale, meșteri populari și anticari, TRADIȚII ȘI MEȘTEȘUG, își așteaptă publicul de vineri, 17 mai, până duminică 19 mai, la o sărbătoare a familiei. Programul este între orele 10 și 18, iar sâmbătă, 18 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor, până la ora 21. Intrarea este liberă.

Special pentru această sărbătoare vom găti „ca la mama acasă”: plăcinte, poale-n brâu, gogoși, clătite și pâine cu maia, sărmăluțe, fasole cu ciolan, borș de pește și fripturi de tot felul, pe lângă socată, limonadă, bere rece și prăjituri de casă. Grădina umbroasă a casei Tzigara-Samurcaș este locul ideal unde să mâncați în familie: avem mese lungi și încăpătoare, care vă adăpostesc de arșiță la ora amiezii.

Pentru noi, familia înseamnă, în primul rând, timp de calitate petrecut alături de cei dragi, de aceea, vă invităm să vă alăturați meșteșugarilor și tinerilor artizani care vor încondeia ouă, vor ciopli linguri și alte obiecte din lemn, vor lucra la roata olarului sau vor realiza bijuterii din argint sau alamă.

Nu vor lipsi costumele populare autentice, noi sau recondiționate, icoanele, produsele de marochinărie, din piele naturală, cremele și săpunurile făcute după rețetele bunicii.

În curtea interioară a muzeului, vor fi prezenți anticarii și restauratorii de mobilier vechi țărănesc: lăzi de zestre, dulăpioare, copăițe, pive, putinei, postăvioare, ceramică veche, unelte pentru țesut.

 


 
înapoi la pagina principală
 
inchis