Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Transformarea deşeurilor civilizaţiei în operă de artă - fără frontiere
19 – 29 octombrie, Sala Acvariu

\"Galeria Culturala de Artă Belaia Loşadi - \"Transformarea deşeurilor civilizaţiei în operă de artă - fără frontiere\" este un proiect internaţional cultural-ecologic. Iniţiat în Rusia, acesta este finanţat de Agenţia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internaţională şi Fondul German Marshall (Fondul Regional al Colaborărilor din zona Mării Negre Black Sea Trust).

Obiectivul proiectului este acela de a uni forţele, posibilităţile şi talentul maeştrilor din întreaga lume pentru a învinge problemele ecologice ale civilizaţiei moderne şi să nu permitem ca planeta Pământ - casa noastră, să se transforme într-o groapă de gunoi.

Expoziţia Doamnei Nina Nichiforova, organizatoarea şi creatoarea de artă a Galeriei Belaia Loşadi din Rusia, oraşul Ghelendjik este unică prin faptul ca toate exponatele sunt realizate din acele obiecte pe care, în viaţa de zi cu zi, le consideraţi gunoaie. În mâna artistei însă acestea se transformă, devenind opere de artă ce bucură ochii, invită la meditaţie şi trezesc imaginaţia şi dorinţa de a crea ceva plăcut din acele lucruri pe care altfel le-am arunca la gunoi. Va aşteptăm în atelierele Doamnei Nina Nechiforova unde veţi avea ocazia sa învăţaţi cum sa daţi un alt sens acestor obiecte, transformându-le în adevărate lucrări estetice dar şi de folos.\"

Vernisaj: 19 octombrie, ora 12:00, la Sala Acvariu
înapoi la pagina principală
 
inchis