Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

TUȘ ÎN TRAISTĂ
Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 28 mai 2015, la ora 17.30, la sala Acvariu, la vernisajul expoziției de grafică a artistei Rada Niță, Tuș în traistă.

Vor lua cuvântul în cadrul vernisajului: Virgil Niţulescu (director al Muzeului Naţional al Ţăranului Român), Ioana Popescu (etnolog) şi scriitoarea Simona Sora. Aflată între o Polonie vrăjită, populată de spirite ale casei și fete ale pădurii, și o Românie mitologică, intens personală, arta Radei Niță se construiește pe granița subtilă dintre vis și halucinație; de acolo ne parvin ecourile propriilor angoase, imaginile propriilor temeri, figurile propriilor neliniști. Visez la o analiză jungiană a lucrărilor din această primă expoziție a sa, minunata Tuș în traistă!


Simona Sora

Rada Niță (născută în 1989, la Cluj-Napoca) a lucrat în atelierul profesorului Przemysław Tyszkiewicz, la Akademia Sztuk Pięknych, Wrocław, Polonia. Este doctorand al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, secţia Grafică, cu tema „Gravura intaglio în țările slave. Ipostaze ale fantasticului". A participat la plein-airul de gravură de la Muzeul de Hârtie din Duszniki-Zdrój, Polonia (aprilie 2012) și la diverse festivaluri (a XXIV-a ediţie a Bienalei Internaţionale de Exlibris Malbork, Polonia, 2013, a XVII-a ediţie a Bienalei Internaționale de Gravură Varna, Bulgaria, 2013; Global Print 2013 - Douro, Portugalia; a VIII-a ediţie a Trienalei de Grafică Mică, Vilnius, Lituania, 2013, Competiția Internațională de Ex Libris Varna, Bulgaria, 2014).

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 18 iunie 2015. Intrarea este liberă.Partener: Institutul Cultural Român 

înapoi la pagina principală
 
inchis