Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

UMBRA COASELOR ȘI STEAUA POLARĂ

12 septembrie – 11 octombrie 2015, Sala Irina NicolauMuzeul Național al Țăranului Român vă invită sâmbătă, 12 septembrie 2015, de la ora 17, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziției de sculptură semnată de Daniela Nenciulescu, Umbra coaselor și steaua polară.

Curator: Anna Comino

Scrie Anna Comino în textul din catalog: ...„Sculpturile, tot piese unice, dar care nu mai sunt izolate, fac parte dintr-o secvență. Dialoghează între ele subliniind elementele comune ale registrului stilistic ce le leagă de ciclul aparținător dar, mai mult, confirmă variantele aplicabile modulului inițial. Tăierea cu mâna liberă, executată fără ajutorul unor desene pregătitoare, conduce la o țâșnire ulterioară imprevizibilă datorată nevoilor momentului. Mânuirea doar a liniei-ghid pentru schema mentală favorizează soluțiile neplanificabile de « aici și acum » care, prin forța lucrurilor, nu pot să fie puse în conexiune cu un traseu presatabilit, lăsând improvizației o largă marjă de manevră. La nivel tematic, instalația este materializarea unor opuși.
...Cărțile sculptură devin tocmai aceste elemente ale parcursului, aproape zilnic transportabile, prilejuri constante de reflecție asupra sensului călătoriei. Care este, într-adevăr, plecare, dar în cazul specific al Danielei Nenciulescu, este o odisee ce coincide cu exilul, adică îndepărtarea fără posibilitate de întoarcere, iar astăzi, după ani lungi, vrea să însemne și Acasă.”

Catalogul este publicat de Editura Fundației Culturale Memoria.

Patronaje: Consulatul General al României la Milano, Italia; Centrul Cultural Italo-Român Milano, Italia
Promotor: Fundația Culturală Memoria București România

Expoziția are loc în cadrul evenimentului Zilele Muzeului Țăranului și va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 11 octombrie 2015, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

înapoi la pagina principală
 
inchis