Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Vacanța mică la Muzeul Țăranului / 26 octombrie – 3 noiembrie 2019

Prima vacanță pentru preșcolarii și școlarii din clasele 0-IV începe mâine, 26 octombrie, iar Muzeul Țăranului propune un program de #VacanțăLaMȚR, cu ateliere de creativitate variate, pentru copii începând cu vârsta de 3 ani.
Participarea la ateliere se face numai pe bază de înscriere și conform cu categoria de vârstă indicată în descrierea atelierului.
Prețul: 25 lei/ participant/ atelier; se achită înainte de începerea atelierului.
Au gratuitate beneficiarii organizațiilor nonprofit și școlilor speciale.
Înscrierea se face pe baza rezervării locului pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com sau la numărul de telefon al fiecărui coordonator de atelier.

Sâmbătă, 26 octombrie 2019
10.00 – 11.20 Atelier pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu
În timpul atelierelor de pictura din cadrul Atelierului de Creativitate vom învăța tradiționala tehnică a zugrăvirii pe sticlă. Cum facem asta? Cu curaj. Ne așezăm pe scaun. În stânga avem apa de băut, în dreapta apa de pictat. Sau invers. Apoi desenăm pe hârtie multe linii, curbe, puncte. Balauri sfinți babe bomboane iarbă cer lună cai frunze lapte cu cereale mici anotimpuri. Le trecem pe hârtie de calc pe care o lipim de sticlă. Întoarcem sticla pe spate și punem ce-am desenat pe geam. Pe urmă punem culori, subțire mai întâi, gros mai apoi. Terminăm lucrarea, o închidem pe spate cu carton și e bună de dat mare cu ea. Veniți pietricele și plecați munticei.
Pentru copii de minimum 6 ani, maximum 80.
Înscrieri la numărul de telefon: 0726.237.376

11.30 – 13.00 Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu
Vor fi abordate o serie de tehnici: modelaj direct, realizare modele în ipsos și multiplicare cu ceară, realizare șabloane din carton și decupare din foi de ceară, decoruri pe vase din argilă, modelate liber, decoruri pe vase din ceară turnate în mulaj de ipsos. Dacă există acordul părinților, anumite piese mici se pot turna în bronz.
Subiecte: Circul, animale fantastice, compoziții cu figuri geometrice, explorarea spațiului cosmic, lumea subacvatică.
În cadrul fiecărei ședințe se vor prezenta exemple de lucru din fiecare din tehnicile abordate, lucrări de maeștri și vor avea loc discuții pe marginea lor.
La sfârșitul ședințelor, copiii vor face selecții personale dintre lucrările tuturor realizate în cadrul ședinței. Se vor face și susțineri individuale (explicații pe marginea lucrărilor).
Acest curs de inițiere în modelaj este pentru copii cu vârste între 6 și 10 ani.
Înscrieri la telefon: 0737 346 872.

11.00-13.00 și 14.00-16.00 Croit, țesut și cusut cu Lidia Stareș - la Nuiele
În atelierele de cusut vom descoperi semne și însemne. Apoi le vom inventa pe ale noastre și le vom coase.
Țesutul în războiul orizontal va consta în aflarea mișcărilor elementare ale mâinilor și picioarelor ce manevrează războiul, pentru a realiza o țesătură și vor executa un fragment de model, ca „scoarța” cu alesătură.
La războiul vertical (gherghef cu urzeală), vom afla cum se realizează diferite forme geometrice, elemente decorative și legăturile necesare unui covor.
Pentru copii de la vârsta de 6 ani și adulți.
Înscrieri la telefon: 0722 798 284

Duminică, 27 octombrie 2019
10.00 – 11.30 Ateliere de modelaj lut cu Crina Cranta
Ceramica este un meșteșug vechi - de la începutul timpului oamenii au modelat pământul, iar apoi l-au ars, cu ajutorul focului, pentru a-și construi recipiente, unelte, piese arhitecturale, obiecte de cult etc. În prezent, ceramica a evoluat la rang de artă. Vom explora împreună tehnicile de modelaj ale pământului și vom trezi curiozitatea în ceea ce privește arta ceramică.
Copiii sub 5 ani vor lucra împreuna cu un părinte.
Informații și înscrieri la 0727 015 825.

Luni, 28 octombrie 2019
10.30 – 12.00 Snoave ilustrate cu Ruxandra Grigorescu
Snoavele (bancurile vechi) se spuneau la clacă (șezătoare). Să le cunoaștem, vizualizăm, ilustrăm, să ne jucăm cu ele. Să vedem de ce râdeau oamenii de altădată. Facem un puzzle din ele sau un telefon fără fir?
Atelier desenat, forfecat, compus, recompus.
Pentru copii cu vârsta mai mare de 5 ani.
Înscrieri la telefon 021 317.96.59 sau pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Marți, 29 octombrie 2019
10.30 – 12.00 Povești din lână cu Beatrice Iordan
Stejărică este un stejar tânăr, înalt și frumos printre alți stejari care imbracă pădurea de la marginea unui sat. Cu toate astea, Stejărică este trist, trist pentrucă este singurul stejar care după aproape zece ani de trai alături de frații lui stejari nu a rodit niciodată, nu a făcut ghinde.
Va avea Stejărică ghinde? Vor cânta păsărelele și pe ramurile? Vor pleca veverițele cu brațele pline de ghinde?
Veți afla dacă veniți marți, 29 octombrie la atelierul de sculptat în lână unde vom realiza din lână netoarsă ghinde colorate, aducătoare de fericire. Oops, m-am dat de gol? Da, stejarul nostru va rodi, dar ce fel de ghinde vor umple ramurile lui vom afla dacă veniți la atelierul lui Beatrice Iordan, povestitor și sculptor în lână, la acest atelier.
Pentru copii cu vârsta peste 6 ani.
Înscrieri pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

12.30 – 14.00 Atelierul Poveşti cu urechi cu Călin Torsan
(o întâlnire muzicală destinată copiilor cu vârste începând de la 10 ani)
Ne vom legăna împreună pe o creangă cântătoare, dându-ne în scrânciob la capete diferite de fluier. Eu, povestindu-vă despre ele și făcându-le să răsune. Voi, ascultând sunete și cuvinte. Adică povești...
Pentru cel mult 20 de persoane de la 10 la 18 ani.
Înscrieri la adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Miercuri, 30 octombrie 2019
10.00 – 13.00 Atelier de animație cu Valentina Bâcu
Prinți, prințese, balauri cu trei capete, iepuri fricoși sau, dimpotrivă, iuți de picior și gata să se ia la întrecere cu trei zmei de-odată. Iată câteva din personajele care au prins mișcare în cadrul atelierelor de animație Muzeul la cutie. Dacă ai între 8-12 ani și te gândești serios că rolurile de regizor, scenarist sau animator ți s-ar potrivi și-ți plac și poveștile țărănești sau basmele populare (sau ești curios să le descoperi), te aștept la un atelier de realizare animație.
Tehnica pe care o vom utiliza este cea de stop-motion, așa că înarmează-te cu muuultă răbdare înainte de toate, fiindcă va fi nevoie de mii de cadre pentru un minut de animație. Dar nu-ți face griji, vei lucra în echipă cu alți tineri talentați, ca în orice producție video. Vei învăța să creezi un story-board, să negociezi situații și să găsești soluții atunci când este nevoie.
Pentru copii cu vârsta peste 8 ani.
Înscrieri la adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Joi, 31 octombrie 2019
10.30 – 12.00 Atelier de modelaj lut cu Crina Cranta
Înaintea roții
Vasele de ceramică sunt întâlnite în istorie cu mult înainte de inventarea roții. Și totuși, cum puteau oamenii lucra vase de ceramică fără roata olarului? Haideți să aflăm!
Pentru 15 participanți trecuți de trei ani.
Înscrieri și alte detalii la numărul de telefon 0727 015 825 sau pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

12.30 – 14.00 Povești ștampilate cu Beatrice Iordan
Pornind de la imagini vechi din arhivă, vom încerca să refacem un pic lumea satului românesc de odinioară.
Vom observa diferite tipuri de case și așezări, formele de relief din zonele în care se întindeau satele, animalele care mișunau prin ograda casei, grădinile pline de flori și vegetație, oamenii care animau satul, biserica, lăutarii….
Toate acestea vor fi așezate într-o lucrare de mari dimensiuni, cu ajutorul ștampilelor create și lucrate de participanți.
Atelierul se adresează copiilor peste 8 ani.
Înscrieri la adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Vineri, 1 noiembrie 2019
11.30 – 13.00 Atelier de radio cu Monica Chiorpec
Dacă sunt curioși să afle câteva dintre tainele radioului, le propunem copiilor și adolescenților, cu vârsta minimă de 10 ani, un atelier de creativitate inedit. În cadrul acestuia, pot descoperi cele mai importante momente din istoria radioului, pot desluși secretele redactării unei știri radio cu conținut cultural, adaptat vârstei lor, pot afla cum se realizează un interviu și, cel mai important, se vor deprinde cu tehnici de dicție, intonație, respirație corectă și de stăpânire a emoțiilor în fața microfonului. De asemenea, atelierul le va oferi participanților câteva noțiuni utile despre fenomenul fake news, care marchează în mod negativ mass-media de astăzi.
Toate materialele pe care participanții le vor produce vor fi înregistrate, micii redactori sau reporteri radio putându-se astfel lăuda cu primele lor producții radiofonice.
Recomandat unui număr de maximum 8 copii, cu vârsta peste 10 ani.
Detalii și înscrieri pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019
10.00 – 11.20 Atelier de pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu
La atelierele de pictură din cadrul Atelierului de Creativitate vom învăța tradiționala tehnică a zugrăvirii pe sticlă. Cum facem asta? Cu curaj. Ne așezăm pe scaun. În stânga avem apa de băut, în dreapta apa de pictat. Sau invers. Apoi desenăm pe hârtie multe linii, curbe, puncte. Balauri sfinți babe bomboane iarbă cer lună cai frunze lapte cu cereale mici anotimpuri. Le trecem pe hârtie de calc pe care o lipim de sticlă. Întoarcem sticla pe spate și punem ce-am desenat pe geam. Pe urmă punem culori, subțire mai întâi, gros mai apoi. Terminăm lucrarea, o închidem pe spate cu carton și e bună de dat mare cu ea. Veniți pietricele și plecați munticei.
Pentru copii de minimum 6 ani, maximum 80.
Înscrieri la numărul de telefon 0726.237.376

11.30 – 13.00 Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu
Vor fi abordate o serie de tehnici: modelaj direct, realizare de modele în ipsos și multiplicare cu ceară, realizare de șabloane din carton și decupare din foi de ceară, decoruri pe vase din argilă, modelate liber, decoruri pe vase din ceară turnate în mulaj de ipsos. Dacă există acordul părinților, anumite piese mici se pot turna în bronz.
Subiecte: Circul, animale fantastice, compoziții cu figuri geometrice, explorarea spațiului cosmic, lumea subacvatică.
În cadrul fiecărei ședințe se vor prezenta exemple de lucru din fiecare din tehnicile abordate, lucrări de maeștri, și vor avea loc discuții pe marginea lor.
La sfârșitul ședințelor, copiii vor face selecții personale dintre toate lucrările participanților realizate în cadrul ședinței. Se vor face și susțineri individuale (explicații pe marginea lucrărilor).
Acest curs de inițiere în modelaj este pentru copii cu vârste între 6 și 10 ani.
Înscrieri la telefon 0737 346 872.

11.00-13.00 și 14.00-16.00 Croit, țesut și cusut cu Lidia Stareș - la Nuiele
În atelierele de cusut vom descoperi semne și însemne. Apoi le vom inventa pe ale noastre și le vom coase.
Țesutul în războiul orizontal va consta în aflarea mișcărilor elementare ale mâinilor și picioarelor ce manevrează războiul pentru a realiza o țesătură și vom executa un fragment de model, ca „scoarța” cu alesătură.
La războiul vertical (gherghef cu urzeală), vom afla cum se realizează diferite forme geometrice, elemente decorative și legăturile necesare unui covor.
Pentru copii de la vârsta de 6 ani și adulți.
Înscrieri la telefon: 0722 798 284

Duminică, 3 noiembrie 2019
10.00 – 11.30 Ateliere de modelaj în lut cu Crina Cranta
Ceramica este un meșteșug vechi - de la începutul timpului oamenii au modelat pământul, iar apoi l-au ars, cu ajutorul focului, pentru a-și construi recipiente, unelte, piese arhitecturale, obiecte de cult etc. În prezent, ceramica a evoluat la rang de artă. Vom explora împreună tehnicile de modelaj ale pământului și vom trezi curiozitatea în ceea ce privește arta ceramică.
Copiii sub 5 ani vor lucra împreuna cu un părinte.
Informații și înscrieri la 0727 015 825.

 


înapoi la pagina principală
 
inchis