Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Valorile românilor azi
18 septembrie, la ora 16:00, în Clubul Țăranului
Muzeul Național al Țăranului Român


Se întorc românii la origini? În epoca nivelării globale, sunt ei dornici să își redescopere valorile? Dar, în fond, care valori?
Un recensământ al valorilor românești a fost realizat de către CCSB în cadrul campaniei „E timpul românilor”, inițiată de Intact Media Group și Muzeul Național al Țăranului Român, sub forma unui amplu studiu sociologic.
După cum notează realizatorul său, sociologul Mirel Palada, miza cercetării „Valorile românilor azi” a fost de a „identifica elementele distincte din imaginarul colectiv în privința valorilor împǎrtǎșite de români”. Studiul surprinde un moment de inflexiune istorică, spune autorul: „Dupǎ turbulenții ani 90, în care [trecutul] a fost predominant demonizat, în zilele noastre suntem martorii unei evidente revalorizǎri pozitive a trecutului.”
Rezultatele studiului vor fi prezentate în cadrul conferinței Valorile românilor azi, organizată de The Industry – revistă de media – marți, 18 septembrie, la ora 16:00, în Clubul Țăranului.
Conferențiază: autorul Mirel Palada și îndrumătorul științific al lucrării Vintilă Mihăilescu.
Moderează dezbaterile: Iulian Comănescu, Ioana Avădani și Florin Dumitrescu.Eveniment realizat cu sprijinul: Intact Media Group, Clubul Țăranului.

 
înapoi la pagina principală
 
inchis