Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

ZIUA EUROPEI
Anual, la data de 9 mai se celebrează Ziua Europei care, alături de steagul, imnul, deviza şi moneda unică, face parte dintre simbolurile UE. Această zi are o semnificaţie deosebită în calendarul european, fiind primul reper major în parcursul către ceea ce reprezintă astăzi Uniunea Europeană.

În acest context, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a pregătit o serie de manifestări culturale, educative, informative şi artistice destinate publicului român, care să contribuie la o mai bună cunoaştere a Uniunii Europene, a valorilor şi principiilor sale.

Astfel, sâmbătă, 7 mai 2016, între orele 10.00 şi 18.00, în Parcul Cişmigiu, are loc cea de-a treia ediţie a evenimentului „Piaţa Statelor Membre” în cadrul căruia cei prezenţi vor putea să descopere şi să se informeze asupra diversităţii pe care o aduce fiecare stat membru în parte la patrimoniul european. Acţiunea este realizată de Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în colaborare cu Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu ambasadele Statelor Membre UE la Bucureşti, Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Evenimentul este susţinut de compania Romaqua Group S.A. – Borsec, apă minerală naturală.

De asemenea, luni, 9 mai 2016, Centrul Infoeuropa va organiza două sesiuni de informare cu tema „Să cunoaştem Uniunea Europeană” destinate unui număr de 70 de elevi ai claselor primare din cadrul Şcolii Gimnaziale „Genesis” din Bucureşti.

La aceeaşi dată, între orele 13.00 şi 18.00, în cadrul evenimentului Metro Day –Europe Day is your Day, publicul prezent va putea vizita standul României în staţia de Metrou Piaţa Unirii 1. Standul va cuprinde: puncte de informare cu materiale de interes general privind Uniunea Europeană şi materiale de informare MAE; expoziţie de artă populară realizată de Muzeul Naţional al Ţăranului Român; momente artistice „Caluşul” şi „Maramureş” cu participarea Trupei de dans „AS” din cadrul Palatului Naţional al Copiilor. Acţiunea este realizată de Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în colaborare cu Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Fondurilor Europene. 

înapoi la pagina principală
 
inchis