Catre Tur Virtual
TATOMIR


Acest bărbat (Tatomir) a fost declarat emblema muzeului pentru faptul că el nu personifica nici ţăranul român, nici pe cel balcanic. Oameni de soiul sau pot fi gasiti în Franţa, Italia, Portugalia, Germania, sau chiar în Scandinavia. El a fost ales tocmai pentru că personifică vechiul european. Ne consideram norocoşi că avem astfel de "Vechi Europeni" care mai trăiesc în satele româneşti de astăzi.

Revista MARTOR disponibilă online




MARTOR, anuarul de antropologie al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, este de acum disponibil şi online, la adresa: martor.muzeultaranuluiroman.ro.

Scopul site-ului este să ofere acces liber la articolele publicate în numerele revistei din 1996 până în prezent. comunităţilor ştiinţifice, studenţilor, persoanelor active în câmpul ştiinţelor sociale, precum şi tuturor celor interesaţi de subiectele abordate de publicaţie. Cuprinsul fiecăruia dintre numerele revistei este disponibil la secţiunea «ARCHIVE». Oricare dintre articole poate fi accesat prin click pe titlul său şi descărcat gratuit în format .pdf.

MARTOR este o revistă academică în sistem peer-review înfiinţată în 1996, axată pe antropologie culturală şi vizuală, etnologie şi studii muzeale, încercând să contribuie la stabilirea unui dialog între aceste discipline. Revista MARTOR este publicată de către Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi reprezintă o încercare de redare în formă editorială a exerciţiului său muzeologic, caracterizat prin experiment şi prin refuzul convenţionalismului. De aceea, inovaţia este de căpătâi pentru revistă, atât în formă, cât şi în conţinut. Cercetările de ultimă oră publicate conform celor mai înalte standarde academice, materialul vizual de calitate şi analizele culturale pertinente sunt esenţiale pentru construirea unei punţi între antropologie, muzeologie şi arte. Revista este tematică, fiind indexată de EBSCO, CEEOL, Index Copernicus, Anthropological Index Online (AIO), MLA International Bibliography.

 




înapoi la pagina principală
 
inchis