Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Crăciun ţărăneasc
9-11 decembrie

Crăciunul Ţărăneasc adună laolaltă, într-o ediţie specială pentru Crăciun produse tradiţionale, zeci de producători şi meşteşugari iscusiţi. Îi veţi găsi de vineri până duminică, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, între orele 10,00 şi 18,00.

Intrarea este liberă.

Coşurile şi vitrinele vor fi încărcate de bunătăţi atât de dulce, cât și de post:

- brânzeturi de toate neamurile de la Bran (telemea, brânză de burduf, simplă, în coaja de brad, urdă dulce sau sărată, caş afumat),
- caşuri şi caşcavele specifice zonei Argeşului, dar şi vestita telemea din Mărginime, brânzeturi de capră şi alte specialităţi.
- pastramă simplă sau afumată, la sare sau cu baiţuri naturale pregătită în diferite gospodării din Braşov, Argeş sau Sibiu,
- preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capră, pui de la Botoşani, Iaşi , Argeş, Galaţi.
- cozonaci delicioşi, din Moldova.

Produse de Post:
- zacuşti de toate felurile: de vinete, de ghebe şi alte conservăraie de casă de sezon, gemuri şi dulceţuri bucovinene şi maramureşene, vestitele murături ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopidă, mere şi pere murate, siropuri naturale de muguri de brad, merişoare, din diferite fructe de pădure.

Siropuri și sucuri:
- siropuri naturale de muguri de brad, merişoare, din diferite fructe de pădure. sucuri naturale de mere, miere, vin şi palincă de Zalău, ţuica, ceaiuri, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, legume de sezon din gospodării ţărăneşti (Jud. Teleorman).

Dulciuri de Crăciun pentru copii mari și mici:
- vestita turtă dulce, covrigi de Piteşti şi de Buzău, ciocolată de casă, fondante şi halviţă de la Arad, dulciuri ungureşti, kurtos kalacs, prăjituri de casă din Muntenia, Maramureş şi Bucovina.

Mâncăruri la fața locului pe gustate:
- grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe şi alte bunătăţi de post, pregătite sub ochii voștri.

Nu vor lipsi meşterii care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodări, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse din lemn, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte împletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană din Moldova şi alte obiecte meșterite cu drag şi pricepere.

La Piaţa de Crăciun totul se ia pe degustate!

Între 9 şi 11 decembrie , de la 10:00 pană la orele 18:00, la MŢR. 

Pentru detalii suplimentare:

Corina Berariu – organizator
0744 86 00 82 office@tacticevents.ro

 


înapoi la pagina principală
 
inchis