Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Crăciun Țărănesc
Crăciun Țărănesc
Festivalul Cozonacilor
Perioada: 14 - 16 decembrie 2012
Vizitare: zilnic, Între 10.00 si 18.00
Întrarea libera

Cauți ceva deosebit pentru zilele de Crăciun, pentru cei dragi? Îți propunem să vizitezi Târgul CrăciunȚărănesc organizat de Piața Țărănească în curtea interioară a Muzeului Țăranului, unde vă așteptăm de dimineața până seara, cu multe bunătăți și cadouri.

Veți putea degusta la Piața Țărănească produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (șorici, tobă, lebăr, cârnați, afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, Cozonacul Bujor, prăjituri tradiționale din Maramureș), dar și produse de post: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine în 3 culori de la Târgul Domnesc, covrigi, turtă dulce, varză cu mămăliguță sau fasole la ceaun.
În cadrul târglui Crăciun Țărănesc se va organiza și Festivalul Cozonacilor unde veți putea degusta:
- cozonaci Moldovenești de Bujor, cozonaci din Târgul Domnesc, Vatra Dornei – cu nucă, simpli, rahat, mac și de post, cozonaci pufoși, împletiți și cozonaci uriași de 20kg.

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc. Dacă vă e dor de atmosfera satelor și târgurilor de odinioară vă invităm la o călătorie printre obiectele de antichități (cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, patefoane și alte minunății)
Vă așteptăm cu drag, într-o lume aparte, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din 07 până în 09 decembrie, la Crăciunul Țăranesc!
Intrarea liberă!

Corina Berariu
0735 441304
 


înapoi la pagina principală
 
inchis