Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Găteli în luna lui Mărţişor pentru familii cu copii de 2-6 ani


Cum primăvara ne dă târcoale insistent, asociaţia De dragul artei propune în luna lui Martie, în Muzeul Naţional al Ţăranului Român, un program special de educaţie creativă adresat familiilor cu copii între 2 şi 6 ani: Găteli în luna lui Mărţişor. Programul propune două tipuri de activităţi într-un singur program care durează o oră: vizită interactivă într-una din sălile de muzeu şi un atelier creativ.
În timpul vizitei vom descoperi, cânta şi povesti despre flori, mirosuri, primăvară, împodobirea naturii şi de la acestea pornind, despre gătirea omului: cum îşi decorează veşmintele şi cum se înfrumuseţează. Cu flori, arome sau pur şi simplu cu forme geometrice pornite din natură şi oprite pe veşminte, cu mărgele, ciucuri sau câte şi mai câte minuni. Toate acestea, pentru a asocia natura împodobită de primăvară cu omul pregătit de sărbătoare. În atelier, copiii vor realiza podoabe din mărgele de lemn natural sau din alte materiale naturale. Programele pentru 4-6 ani vor beneficia de prezenţa Ramonei Guran, sculptorul din echipa De dragul artei. Programele se desfăşoară după următorul orar:

• sâmbătă, 3 martie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
• sâmbătă, 3 martie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
• duminică, 4 martie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
• sâmbătă, 10 martie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
• sâmbătă, 10 martie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
• duminică, 1 martie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
• sâmbătă, 17 martie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
• sâmbătă, 17 martie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
• duminică, 18 martie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0747 027 353. Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei / familie formată din doi membri, 50 lei / familie formată din trei membri, 60 lei / familie formată din patru membri etc.


Asociaţia îşi propune dezvoltarea creativităţii si încurajarea curiozităţii naturale ale copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.
 
înapoi la pagina principală
 
inchis