Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Destine întrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iaşi, iunie 2011
14-20 octombrie 2013, Sala Foaier

În cadrul Săptămânii Memoriei FOCUS: HOLOCAUST, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Muzeul Naţional al Țăranului Român și One World Romania anunţă vernisajul expoziţiei Destine întrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iaşi, care va avea loc luni, 14 octombrie 2013, orele 19.00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Foaier.

Prin această expoziție se doreşte valorificarea, într-o manieră inedită, a fotografiilor, documentelor şi mărturiilor privind Pogromul de la Iaşi din iunie 1941, alături de obiectele descoperite la Popricani, expuse pentru prima dată publicului bucureștean.

Astfel, conceptul expoziţional urmărește evidențierea suferințelor evreilor, victime ale atrocităților petrecute la Iași, precum și prezentarea artefactelor descoperite în groapa comună din Pădurea Vulturi, comuna Popricani, județul Iași, în urma investigației arheologice din septembrie-noiembrie 2010.

Expoziția a fost organizată, pentru prima dată, la Iași, în iunie 2011.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Foaier, până pe 20 octombrie 2013, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni este închis.

Coordonator: Adrian Cioflâncă
Curator: Monica Morariu


înapoi la pagina principală
 
inchis