Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

DIGI WORLD la MŢR
Video mapping 3D şi experienţe inedite oferite de Digi la Noaptea Europeană a Muzeelor
Digi World, Digi Animal World şi Digi Life vă vor ghida în cea mai frumoasă aventură a cunoaşterii, Noaptea Muzeelor. Sâmbătă, 17 mai, vă invităm să vă bucuraţi de experienţe inedite, oferite de proiecţiile 3D pe faţada clădirii Muzeului „Antipa‟, precum şi de programe educative pentru toate vârstele, prin filme documentare.

Ne bucurăm că suntem şi anul acesta implicaţi în evenimentul cultural Noaptea Muzeelor, eveniment care se identifică, în mod real, cu valorile celor trei canale de filme documentare. Le-am pregătit vizitatorilor o proiecţie 3D spectaculoasă, dar şi o serie de documentare de interes, pentru toate vârstele. Ne dorim să avem alături de noi cât mai mulţi oameni interesaţi de artă, cultură, civilizaţie şi istorie. Promitem că vizitatorii vor pleca acasă cu o experienţă de neuitat, dar şi cu informaţii noi şi utile” a declarat Bogdan Chiriţoiu, Manager Digi World, Digi Animal World și Digi Life.

Digi Animal World va prezenta pe faţada clădirii Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa‟ începând cu ora 22:00, o proiecţie inedită 3D, ce îi va pune pe vizitatori faţă în faţă cu animalele sălbatice care trăiesc în locuri cu adevărat neexplorate, şi care au comportamente nemaivăzute: suricatele sunt păcălite de păsări viclene, rinocerii solitari şi războinici îşi petrec timpul împreună, elefanţi care se luptă pentru a deveni conducătorii următoarei generatii, dar și lupta pentru supraviețuire a puilor de animale.

Tot la Muzeul „Antipa‟, în sala Multimedia, vizitatorii vor putea urmări de la ora 20:00, documentarul "Fără pungă, vă rog!‟ care oferă o imagine de ansamblu asupra pericolelor de mediu şi de sănătate ce iau naştere din depozitarea necorespunzătoare a produselor non-biodegradabile din plastic şi cum ne putem proteja sănătatea, dar şi natura de acest real pericol.

Digi Animal World va fi prezent şi la Ferma Animalelor, unde îi aşteaptă pe copii şi pe părinţi cu proiecții distractive şi educative, care aduc la viață magia deșertului Kalahari şi a animalelor prezentate în habitatele lor naturale. Proiecţiile pot fi vizionate în intervalul 19:0023:30 în foişorul şi în grădina Fermei Animalelor.

Digi World vă aşteaptă la Muzeul National al Tăranului Român cu o serie de filme documentare, astfel: de la ora 21:00 Pompei, misterul statuilor de piatră, un documentar emoţionant despre conservarea nemaîntâlnită a victimelor erupţiei vulcanului Vezuviu. Istoria culturii banilor va putea fi urmărită de la ora 22:00, prezentată în „Scoici, monede şi hârtii, o istorie a banilor‟, iar de la ora 00:00, în curtea interioară a muzeului, îl puteti urmări pe Michael Palin în aventura sa prin România, în filmul documentar „Noua Europă a lui Michael Palin‟.

Digi Life îşi aşteaptă vizitatorii la Noaptea Muzeelor la Muzeul National de Artă al României care va dedica ediţia din acest an Anului Brâncoveanu, prin deschiderea în nocturnă a Galeriei de Artă Veche Românească. De-a lungul celor zece săli ale galeriei, o serie de lucrări special selectate, marcate printr-o signalectică aparte, compun un traseu care oferă informaţii despre arta brâncovenească, în contextul culturii medievale din Ţările Române.
Începând cu ora 21:00, vizitatorii pot urmări în curtea muzeului, filmul documentar „Măiestria hârtiei‟, care prezintă artişti geniali, matematicieni şi oameni de ştiinţă care reinventează tradiţiile japoneze ale împăturirii hârtiei. De la ora 22:00, va fi proiectat „Interviuri cu artişti‟, un documentar despre gânduri, provocări, pasiuni şi bucurii ce stau la baza creaţiei lumii.
Intrarea este gratuită, iar programul complet şi orarul de vizitare pot fi consultate aici: http://www.noapteamuzeelor.ro/ .


Despre Digi World, Digi Animal World şi Digi Life: sunt cele trei canale de filme-documentare din portofoliul RCS &RDS. Grilele de programe conţin filme de documentare şi emisiuni despre animale, natură, ştiinţă şi tehnologie, geografie şi călătorie, artă şi istorie, indicaţii practice, programe de sport, fitness, nutriţie, sănătate, alimente, călătorie şi descoperire, bricolaj, relaxare şi hobby, dar şi producţii proprii.
Despre Noaptea Albă a Muzeelor: Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat, deja, la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc, întotdeauna, pe 18 mai.

Video mapping 3D este un mediu care combină proiecţia de mare putere, cu magia iluziei optice. Totul se transformă într-o experienţă spectaculoasă, o adevărată artă, care se poate juca cu mintea privitorului, din cauza iluziilor care sunt create, apoi proiectate pe o mare varietate de suprafeţe şi obiecte.

înapoi la pagina principală
 
inchis