Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...
Frânturi de rugăciuni
Expoziție multimedia
24 iulie – 30 august 2015, Sala Tancred Bănăţeanu
Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu Muzeul Național din Gdańsk, vă așteaptă vineri, 24 iulie 2015, de la ora 18, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției multimedia Frânturi de rugăciuni.
Demersul expoziției multimedia Frânturi de rugăciuni (Remnants of Prayers) este să familiarizeze vizitatorii într-o manieră simplă, dar atractivă, cu proiectul și să mărească interesul în privința arhitecturii sacre din Polonia, Islanda și Norvegia.
Expoziția prezintă fotografii, filme și înregistrări audio din clădirile selectate: altare poloneze, biserici etajate din lemn norvegiene și biserici de fermieri din Islanda. Materialul vizual va fi prezentat atât pe ecrane digitale – touchscreen, cât și sub formă de print-uri clasice pe hârtie fotografică. Fotografiile vor fi însoțite de înregistrări video dezvăluind rolul altarelor și al bisericilor în comunitățile locale, pe durata ritualurilor, rugăciunilor, întâlnirilor și tradițiilor locale.
Formatul expoziției reflectă modalitatea în care obiectele sacre există în mediile reale.
Majoritatea fotografiilor este prezentată în module similare altarelor, poziționate liber în sala de expoziție. În interiorul casei, care a fost special construită cu acest scop, vizitatorii experimentează pacea, similară cu cea din biserică.
Expoziția va putea fi vizitată la Sala Tancred Bănățeanu, până pe 30 august 2015, de marți până duminică. Intrarea este liberă.
Organizator: Muzeul Naţional din Gdańsk.
înapoi la pagina principală