Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Întâlnire-atelier, film documentar și o poveste despre Muzeul Țăranului

Pentru că o vreme Muzeul Național al Țăranului Român își va opri povestea expunerii sale, ea însăși susceptibilă de a fi patrimonializată, vă invităm la o întâlnire-atelier în care să revizităm, împreună printr-un exercițiu de admirație și de memorie a imaginii, frumusețea discursului muzeal pe care Horia Bernea, Irina Nicolau și echipa MȚR a anilor ´90 l-au construit recuperând o lume uitată – lumea bunicilor și a străbunicilor noștri – și dându-i viață așa cum niciun muzeu românesc nu a făcut-o.

Sâmbătă, 6 februarie, vom povesti despre toate acestea la întâlnirea - atelier (tur ghidat prin Muzeul Național al Țăranului Român), de la ora 11.30 la 15.00, cu Lila Passima (MȚR).


IMPORTANT


Întâlnirea-atelier este destinată, în special, studenților și masteranzilor din domeniul artelor, etnografiei și antropologiei.

Pentru această întâlnire-atelier, intrarea se face numai pe bază de rezervare, în limita unui număr de 25 de participanți.

Rezervările se fac la adresa de mail: arhiva@muzeultaranuluiroman.ro


Duminică, 7 februarie, ne întâlnim din nou, între orele 15 și 18, la Clubul Taranului, unde vom discuta și vom viziona un scurt film documentar - „Nașterea”, realizat de Marius Caraman în anul 1999, după care vom asculta o poveste despre muzeu descusută în zeci de imagini cu Lila Passima.

Intrarea este liberă.

Un eveniment organizat de Secția educație muzeală și de Arhiva de Imagine MȚR* Vineri, 5 februarie 2016, Muzeul Țăranului Român împlinește 26 de ani de la (re)fondarea sa.

* Începând cu 8 februarie, expoziția permanentă va fi închisă temporar pe una din laturile muzeului. Clădirea urmează să intre în proces de consolidare şi restaurare pentru o perioadă de 18 luni.

înapoi la pagina principală
 
inchis