Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

MŢR vă aşteaptă la ADfel
Miercuri, 28 iulie, de la ora două încolo, vă aşteptăm pe terasa La Motoare, la cea de-a cincea ediţie ADfel, singurul eveniment de publicitate neconvenţională din România, organizat de IQads.

Standul Muzeul Ţăranului Român va fi pregătit de voluntarii muzeului care, anul acesta, vă propun proiecţii în interiorul unei „camere obscure”: imagini din satul de azi; un filmuleţ ca un joc de umbre jucat în copilărie pe pereţii din odaia bunicii.

Apoi vizitatorul e rugat să şadă şi să spună/scrie/deseneze o poveste. Voluntarii vor scrie şi desena începutul unei poveşti pe un carton sau pe hârtie manuală mare, iar vizitatorii sunt invitaţi s-o continue. Până la finalul zilei, sperăm să avem câţiva metri de poveste.

Celor mai inventivi sau, din contră, celor în lipsă de inspiraţie, le oferim răvaşe cu superstiţii, poveşti despre hrană, timp, sărbători româneşti.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis