Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

OAŞA

Echipa revistei săptămânale Formula AS are plăcerea de a vă invita să luaţi parte la vernisajul expoziţiei de fotografie OAŞA.

Vă aşteptăm joi, 19 ianuarie, la orele 18, în sala Foaier, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Evenimentul cultural-artistic care face parte din seria manifestărilor de aniversare a 20 de ani de la întemeierea revistei Formula AS are doi actori principali:
fotoreporterul IULIAN IGNAT, redactor la revista Formula AS şi
părintele PANTELIMON ŞUŞNEA de la Mănăstirea Oaşa.Călugăr şi preot înzestrat deopotrivă cu har duhovnicesc şi cu talent de excepţie, după ce şi-a dovedit măiestria ca pictor iconar, părintele Pantelimon îşi dezvăluie în expoziţia de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, şi marele său talent fotografic, exprimat prin imagini de-o frumuseţe nepământeană. Nume foarte prezent în revista Formula AS, Iulian Ignat şi-a depus, şi el, marca pasiunii şi a talentului său fotografic incontestabil, în expoziţii notate la maximum.
Colegi de generaţie tânără (ambii au în jur de 35 de ani), cei doi artişti vor celebra o temă comună: OAŞA, mănăstire din Munţii Şureanu de care revista Formula AS este profund legată spiritual şi – prin prezenta expoziţie – cultural. Cele 48 de lucrări alb-negru şi color, cuprinse în expoziţie, vorbesc despre viaţa de zi cu zi a comunităţii de călugări de la mânăstire ori surprind credincioşi veniţi la slujbe şi la spovedanie.

Expoziţia de fotografie OAŞA a fost inaugurată în luna octombrie a anului trecut de Muzeul Astra din Sibiu şi a fost foarte bine primită de public.

Mulţumim cu recunoştinţă Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti pentru colaborarea la acest eveniment cultural-artistic marcant. Aşteptăm cu emoţie şi cu drag întâlnirea noastră cu publicul bucureştean şi cu cititorii revistei.


Expoziţia va putea fi vizitată până pe 29 ianuarie 2012.


Delia Hanzelik
PR şi Comunicare - Formula AS
Telefon: +40 744 388 644
e-mail: delia.hanzelik@formula-as.ro
web: www.formula-as.ro
 


înapoi la pagina principală
 
inchis