Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Salonul de fotografie SAFO
Experienţă, acţiune, cunoaştere, interactivitate, distracţie! - sub acest slogan se desfăşoară, în perioada 21-24 iunie, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, cea de-a treia ediţie a Salonului de Fotografie SAFO.

Salonul de fotografie organizează în spaţiul dedicat, Agora foto, 16 evenimente din cele mai diverse arii ale fotografiei, precum expoziţii, concursuri, ateliere, dar şi discuţii cu unii dintre cei mai cunoscuţi fotografi români sau persoane din industria imaginii. Cu un format atrăgător şi prin varietatea lor, evenimentele SAFO se adresează atât fotografilor profesionişti, cât şi amatorilor sau pasionaţilor de fotografie oferind multiple posibilităţi de a descoperi şi experimenta universul imaginii.

Salonul de fotografie se deschide oficial joi, 21 iunie, la ora 18.30. În cadrul acestui eveniment va avea loc, în Sala Oaspeţi, vernisajul Expoziţiei de fotografie SAFO 2012, se vor decerna premiile SAFO 2012, şi bineînţeles, un cocktail la care sunt invitaţi fotografi, persoane din lumea culturală şi pasionaţii de fotografie.

Salonul cuprinde anul acesta, pe lângă galeria SAFO, alte două expoziţii semnate de Mihaela Marin şi Andreea Vintze.

Înainte de deschiderea oficială, Salonul va găzdui două evenimente: lansarea cărţii lui Bill Jay, "Confesiuni fotografice" noua carte din seria "Diafragma9" editată de Voicu Bojan şi seminarul "Jocul numit fotografie " susţinut de Rareş Chiriţă.

Ziua de vineri pregăteşte iubitorilor de fotografie mai multe evenimente speciale printre care se numără workshopul de nuntă susţinut de Radu Grozescu, o sesiune foto gratuită de nuntă, dar şi o discuţie pe tema fotografiei de stradă la care vă invită fotografii Vlad Eftenie şi Şerban Mestecăneanu sau un seminar în cadrul căruia se va discuta despre povestea fotografiei de stradă.

Cei de la Kodex vă invită să invăţaţi totul despre printare, înrămare şi expunere, iar managerul firmei AME design, Marcel Eremia, a pregătit un seminar despre imaginea digitală de la camera foto la print. Atât vineri cât şi sâmbătă, între orele 10.00 si 18.00, Ionuţ Staicu prezintă echipamentele de studio Bowens la standul Fotohobby.

Cea de-a treia zi a salonului se deschide cu seminarul cunoscutului fotograf de fashion Dan Samoilă ce are ca temă fotografia de beauty & fashion. Acesta va prezenta, în cadrul workshopului, creaţiile Kristinei Dragomir.
Şi ziua de sâmbătă oferă două cursuri practice, primul susţinut de Kodex, iar cel de-al doilea fiind dedicat celor care doresc să-şi aprofundeze cunoştiinţele despre mediile de print şi benzile de fixare pentru domeniul fotografic.

Evenimentul cultural al acestei zilei este întâlnirea de la salon dedicată fotografiei de teatru. Mihaela Marin, regizorul Dragoş Galoţiu şi invitaţii lor propun o dezbatere despre valenţele fotografiei de teatru, încercând să răspundă la mai multe întrebări precum
cine practică fotografia de teatru, care sunt semnificaţiile acesteia, ce înseamnă să fotografiezi o operă teatrală, este aceasta o mărturie a unui eveniment sau o expresie artistică care dezvăluie un alt univers creator.

Ultima zi a salonului începe cu un eveniment dedicat fotografiei de nuntă, urmat apoi de un altul in care cunoscutul critic de artă Pavel Şuşară, Mircea Roman, singurul sculptor român laureat al premiului de la Osaka şi artistul vizual Nicu Ilfoveanu încearcă să stabilească dacă există puncte complementare între fotografie şi sculptură.

Nici dansul nu este dat uitării în cadrul acestei ediţii a SAFO. Coregrafa Irina Roncea, căreia i se alături mai mulţi dansatori neprofesioniţi, va încerca să construiască prin mişcare, o poveste fără cuvinte. Întâlnirea cu şcoala de poetică fotografică "Francisc Mraz" vă invită la un curs despre dinamică, plasticitate şi expresivitate ce devin motoroale unei fotografii cu valenţe estetice bune.

Salonul de fotografie SAFO 2012 se încheie cu un concert de jazz susţinut de Cvartetul de muzică de cameră Mood.

"Suntem foarte mândri de ceea ce am reuşit să realizăm la cea de-a treia ediţie a salonului. Diversitatea evenimentelor, numele importante din această industrie care ni s-au alăturat, subiectele alese, toate sunt o reuşită", spune Şerban Mestecăneanu, fotograf şi directorul acestui salon. "La salon poate participa oricine este interesat de artă şi fotografie, indiferent dacă stăpâneşte arta fotografică sau este doar un iubitor. Vă aşteptăm!", conchide Mestecăneanu.

Toate evenimentele de la Salonul de fotografie SAFO sunt gratuite. Tot ceea ce trebuie să faceţi pentru a participa este să vă înscrieţi accesând site-ul salonului

www.salonfoto.ro sau intrând pe pagina de facebook a SAFO www.facebook.com/salonfoto.


Programul de vizitare a salonului este:
Joi, 21 iunie: 12.00 – 20.00
Vineri, 22 iunie: 10.00 – 20.00
Sâmbătă, 23 iunie: 10.00 – 20.00
Duminică, 24 iunie: 10.00 – 18.00Pentru detalii suplimentare vă rugăm contactaţi:
Delia Mestecăneanu – delia.mestecaneanu@salonfoto.ro; 0744.334.106
Maria-Clara Brumariu – mariaclara.brumariu@salonfoto.ro; 0741.190.470
 


înapoi la pagina principală
 
inchis